Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar yemeği programına katılmak için Karaman’a geldi. Valilik ziyaretinin ardından belediyeye de bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Zeybekçi’yi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri karşıladı. Bakan Zeybekçi’yi makamında ağırlayan Başkan Çalışkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karaman’ın ekonomisi ve belediyenin yatırım ve hizmetleri konusunda bilgiler verdi.

Bakan Zeybekçi “Belediye’nin Çalışmaları Takdire Şayan”

Ziyaret esnasında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi şunları kaydetti; “ Karaman Orta Anadolu’nun Akdeniz Limanlarına geçişini sağlayan önemli bir şehirdir. Hükümetimizin gerçekleştirdiği ulaşım yatırımlarının tamamlanması ile bu şehir ticarette önemli bir geçiş merkezi olacaktır. Büyüyen ve gelişmekte olan Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip. Üreticilerimizin ürünlerini rahatlıklar ihraç edebilmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Diğer yandan şehir içerisinde yollar ve yeşil alan düzenlemeleri oldukça muntazam. Bir belediyenin ne kadar çalıştığını o şehre ilk attığınız adımda anlarsınız. Çalışmalar takdire şayan. Çalışmalarından dolayı Karaman Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye el dokuması yöresel bir kilim hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından AK Parti teşkilatının iftar yemeği programına katılan Bakan Zeybekçi burada teşkilat mensupları ile birlikte iftar yaptı. Sonrasında belediye sosyal tesislerinden tarihi Tartan Zade Konağı’nda Karamanlı Sanayici ve İş adamları ile bir araya gelen Zeybekçi, uzun bir süre sohbet etti. Sonrasından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Karaman’dan ayrıldı.