Zeybekçi, yaptığı konuşmada, "Her alanda, gerek tarımsal gerekse tarımsal sanayi ürünlerinde. Allah kazasız belasız insanlarımıza bunların sonuçlarını almayı nasip eylesin. Hükümet olarak bu sene arpa ve buğdaydaki fiyatlarımızda, vatandaşlarımızın memnuniyetini görmekten de son derece mutluyuz. Ramazan bayramınız şimdiden mübarek olsun. Yarın idrak edeceğimiz Kadir Gecemizi de şimdiden tebrik ediyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekçi, Ardahan'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili soru üzerine açıklamada bulundu.

Zeybekci, "Bazı şantiyelerdeki iş makinelerini de yaktığını biliyoruz, bazı yerlerde ülkemizin enerji alanındaki önemli yatırımlarına da saldırdığını biliyoruz. Hiç unutmadık. Hakkari’de Çukurca Havaalanı'nın yıllarca yapılmasıyla ilgili bu milletin başına bela olan lanetli bir terör örgütünden farklı şeyler beklemek zaten bir hatadır. Onları ve onların uzantılarını barış güvercini olarak bugün Türkiye’de görmeye çalışmak fazla iyimserlik olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Zeybekçi açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Her şey demokrasi ve evrensel hukuk standartlarında Türkiye'de siyaset çerçevesi altında ve TBMM'de konuşulsun, tüm sorunlar orada çözülsün. Ben inanıyorum ki bunlar asla vazgeçmeyecekler, terör örgütü teröründen asla vazgeçmeyecek çünkü onları kurgulayanlar, Türkiye'ye zarar vermesi için yaratılan bir terör örgütüdür. Barış, huzur, kardeşlik, özgürlükler olduğunda Türkiye kalkındığında Türkiye huzur bulduğunda nasıl ki bataklık kuruduğunda bütün mikroplar ölür, tüm zarar veren zararlılar ortadan kalkar, bunlar da Türkiye’de bu olumsuzluk kalktığı zaman kendilerine gerek kalmayacağını bildikleri için onu yapmaya devam ediyorlar. Türkiye’ye de barışın, kardeşliğin olmasına karşı çıkacak tek kimse varsa, o da terör örgütüdür. Biz bu anlamda siyasetten ümidini kesmeyenler olarak şu anda Türkiye’nin parçası olduğunu iddia eden, Türkiye’de barış güvercini olarak lanse edilen siyasi partinin, teröre ve silahlara karşı akan kardeş kanına karşı net, anlaşılır bir şekilde ifadelerle taraf olmadığı sürece, Türkiye partisi olması asla ve asla mümkün olmayacaktır."

Siyaset, demokrasi ve hukukla Türkiye’de sorunların çözümü için HDP'nin önüne de bir fırsat geldiğine işaret eden Zeybekci, "Bugüne kadarki Çözüm Süreci, kardeşlik, birlik ve beraberlikle ilgili Türkiye’nin bir ve bütün olmasıyla ilgili iyi niyeti hiç kimse zafiyet olarak algılamasın. Bazı terör örgütü mensuplarının belirli yerlerde hareket rahatlığı elde etmiş olması bu ülkenin sahipsiz olduğu anlamına gelmez. Devletimizin barış, sevgi, merhamet elinin olduğu vücudunda diğer bir eli de bu ülkede devlete, millete, bayrağa, vatana uzanacak olan elleri kırmak ve onların kökünü kurutmak üzere diğer eli de güç elidir. Şefkat eliyle beraber güç elinin de kullanılacağını hiç kimse unutmasın" diye konuştu.