Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Elvan burada Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez’den esnafın sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.
Yenilmez, esnafın kullandığı enerji fiyatlarının indirilmesi gerektiğini belirterek, “Esnafımızın kullandığı elektriğin pahalı olduğunu düşünüyoruz. Birde kalfaların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması konusu var. Yeni işyeri açacak esnafımıza faizsiz işyeri açma kredisi verilmesi gerekiyor. Prim borcu olan esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanmasını istiyoruz. SGK prim fiyatlarının düşürülmesini, KDV ve ÖTV alınmadan esnafımızın işlerinde kullandıkları araçlarını yenileyebilme imkanı getirilmeli” dedi.
Yenilmez ayrıca, ilimizde Çarşamba günleri kurulan Sosyete Pazarı ve Dil bayramı nedeniyle Aktekke meydanında oluşturulacak kültür sokağında dışarıdan gelen esnafın değilde Karaman esnafının satış yapmasını talep etti.
Milletvekili Elvan’da, “Esnaf toplumumuzun temel direğidir. Bu nedenle sizleri önemsiyorum. Azla yetinen ama çok iş yapmaya çalışan esnafımız bizi ayakta tutan temel direklerimizden bir tanesi. Hükümet olarak esnafımıza yönelik çok sayıda program başlatıldı. Esnafımızın en büyük sıkıntısı nitelikli ve kalifiye eleman bulamamaktır. Bu nedenle Esnaf Odalarımızın düzenlediği eğitimleri önemsiyoruz. Ülkemizin kültürü ve geleneklerini yaşatmak adına bazı alanlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Amacımız esnafı devletin verdiği destekle kendi konumuyla rekabet edebilir hale getirmektir. Beklentilerinizi ve taleplerinizi ilgili bakanlıklarla görüşeceğim. Çarşamba Pazarı ve Aktekke Meydanındaki konunun muhatabı Belediyedir. Bence sizin bu konuda Belediye Başkanımızla bir araya gelip sorunlarınızı çözmeniz gerekiyor,” dedi.