Karaman Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesi 2014 yatırım programına alındı.
Projenin yatırım programına alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Karaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN; 2007 yılında çalışmalarına başlanan ve çalışmaların tamamlanması ile 12.09.2013 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanmış olan Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesi, 2014 yılı yatırım programına alınmıştır. Proje için 2014 yılı ödeneği olarak da 5.000.000 (beşmilyon) TL. ayrılmış olup, 2014 yılı çerisinde çalışmalara başlanacaktır. 2014 yılı için ayrılan ödeneğin yıl içerisinde kullanılmasından sonra, ihtiyaç olması halinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca ilave ödenek gönderilecektir.

Süt sığırcılığı olması açısından Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir proje olan “Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesi”,  yeni istihdam alanı oluşturması ve ticari hayatına canlılık getirmesi açısından Karaman için son derece önemli bir projedir. Projenin Karaman için hayırlı olmasını diler, başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız olmak üzere, projenin hazırlanmasında emeği geçen İl yöneticilerimize ve personellerine teşekkür ederim.” dedi.

Bilindiği üzere Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesi, İl Merkezine yaklaşık 20 km. mesafede Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, 250 hektar alanda uygulanacaktır. Proje, 5.250 sağmal olmak üzere toplam 13.000 sağmal/baş kapasiteli olarak hazırlanmış olup;  süt sığırcılığı olması açısından Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir projedir,''dedi.