Eylül ayına girdiğimiz bugünlerde Karaman’da kışlık gereksinimler ve pekmez telaşı da şimdiden başladı. Karaman’da bu günlerde özellikle köylerde pekmez yapımına da başlandı.
Hafta içerisinde Köy ziyaretleri kapsamında Akçalan köyüne gelen Milletvekili Lütfi Elvan’da köylünün yaptığı organik pekmezin tadına baktı. 
Doğal pekmez yapımını seyreden Elvan, daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ile birlikte kaynayan kazanları karıştırdı ve meşhur pekmez köpüğü içti. 
KÖYLÜNÜN SORUNLARINI DİNLEDİ
Geçen hafta sonu Danışma Meclisi toplantıları kapsamında Karaman’a gelen Lütfi Elvan, boş zamanlarında da Karaman’a vakit ayırıyor. 
Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ve beraberindeki heyet ile Karaman’da köy ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Elvan, köylünün ilgi ve ikramı ile sorunlarını da yerinde dinleme fırsatı buldu. Elvan, özellikle ulaşım ve alt yapı çalışmaları başta olmak üzere kırsal kalkınmaya dönük bölgede iyileştirme çalışmaları kapsamında köylüyü ve çiftçiyi de bilgilendirdi.