Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN, Karaman Valisi Sayın Murat KOCA, Karaman Milletvekili Sayın Mevlüt AKGÜN, Karaman Belediye Başkanı Kamil UĞURLU,  Karaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY, Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu ziyarette Mustafa TOKTAY bir açılış konuşması yaptı.

TOKTAY konuşmasında; "Sayın Bakanımız ve değerli misafirler öncelikle Odamıza hoşgeldiniz. Ziyaretinden dolayı Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Karamanlı bir bakanımız olması bizleri gururlandırmış. 

Bakanımızdan bir isteğimiz olacak; Odamızda düzenlenen ve daha sonra verme yetkisi alınan Karayolu Ulaştırma Yetki Belgeleri tüm odalardan alınmış durumda. Yönetmelikle ilgili bir değişiklik yapılırsa üyelerimizin mağduriyetini gidermiş oluruz. Sayın Bakanımızdan istirhamımız bu konuda yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Mustafa TOKTAY'ın konuşmasından sonra konuşan, Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN: "Yetki Belgeleri ile ilgili çalışmalarımız bitti. Meclistende geçmiş durumda bir hafta gibi bir sürede bu konudaki sorunlarınız çözülmüş olacak.  Inşallah bir süre sonra tekrar Odamızdan Yetki Belgeleri verilmeye başlanacak. Bu konudaki müjdemi size buradan vereyim dedi. Ayrıca yetki belgesinin ücretlerinin yüksekliği ile ilgili talepler vardı. O talepleri de değerlendiriyoruz.
Sanayicilerimizin taşıma sektöründeki mağduriyeti azaltmak için hızlı trenle taşıma imkanı sağlayacak çalışmaları yapmaktayız.
Yine sanayicimizin bir sorunu olan taşıma sektöründeki maliyetleri düşürmek için Lojistik Merkezi çalışmalarımız Organize Sanayi Bölgesinin bitişiğinde başladı. Önemli bir noktaya geldik. Inşallah sanayicimiz yakında kapısının önünde konteynerlarını yükleyecek. Bu da sanayicimizi taşıma maliyeti ve zaman açısından olumlu yönde etkileyecek.
Karaman-Konya bölünmüş yolundaki sıcak asfalt çalışması devam ediyor.
Karaman – Karapınar yolu iyileştirme çalışmalarına yakında başlıyacağız.
Karaman – Ereğli güzergahındaki bölünmüş yolu tamamladığımızda doğu ve kuzeyde bulunan bütün illerden Akdenize Karaman üzerinden ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca Bucakışla, Alanya-Antalya yolunu da bu açıdan çok önemsiyoruz.
Ayrancı – Erdemli yolu da bir başka projemiz. 
Karaman merkezde çevre yolunun ihalesi de 31 martta yapılacak. Bu çalışmamız da yakında başlayacak.
Karaman kent merkezi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 
Mut yolu valilik girişi kavşağı çalışmalarımız devam ediyor.
Yıllardır beklenen Karaman'ı Akdenize bağlayan Mara Yolu projemiz üzerinde de çalışıyoruz. Inşallah yakın bir zamanda bu proje gerçekleşecek.
Mut - Silifke güzergahı iyileştirme çalışmaları devam ediyor.
Alanya yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Inşallah agustosta tamamlanacak. Sarıvelileri kuş yuvasına bağlayacak yol da bu yaz bitecek.
Bölükyazı Başyayla yolunda da çalışmalar devam ediyor.
Sertavul'a bir viyaduk ve bir de tünel çalışmamız devam ediyor. Özetlemek gerekirse Karaman'ın ulaşım sektöründe  bir problemi kalmayacak.
Kablolu televizyon yayınını da Karaman'a kazandıracağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.
Karaman'da telefon çekmeyen bölgelerimiz var. O  köylerle ilgili de çalışmalarımız  devam ediyor.
Avea genel müdürümüz burada inşallah 200 kişilik bir çağrı merkezini Karaman'a kazandıracağız. Böylede bir müjdemiz var. Bu sayede ilimizde 200 kişiye de isdihdam imkanı sağlamış olacağız.
İlimize çok modern bir hastane yaptık ve inşallah yakında açılışını yapacağız.
Duble yol çalışmalarımızda devam ediyor.
Sanayimizin büyümesi için inşallah bu yıl olumlu adımlar atacağız.
Karaman'ın sanayisi ile övünüyor ve gurur duyuyoruz ve sanayimizin gelişmesi için de çalışmalara inşallah başlayacağız. Bu amaçla 2. organize sanayi bölgesi çalışması sözünü de size buradan veriyorum.
Karaman merkezi ciddi altyapı çalışmalarımız oldu. Bu konuda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız devam edecek yeterki istikrar bozulmasın dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa TOKTAY'a tekrar teşekkür ediyorum . Gerçekten başkanımız her ortamda yapıcı kaynaştırıcı ve toparlayıcı olmuştur. Bu konuda da kendisine teşekkür ediyorum.
Ayrıca Karaman Valimize, Karaman Milletvekilimize birlikte hareket ettikleri için teşekkür ediyorum.
Huzurlarınızda tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Sağolun var olun" dedi.