Karaman’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenli eğitim projesi kapsamında okul müdürlerine bilgi verildi.
Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, yaptığı konuşmada, "Karaman ilimiz ülkemizdeki diğer illere göre huzur açısından ve okullarında çok ciddi bir sorun bulunmamakla birlikte diğer illerde bulunan bütün sorunların aynısını hemen hemen kendi ilimizde de görüyoruz. Karaman Emniyet teşkilatı olarak bu sorunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Fatih Keçeli ise suç verileri hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

"Okulların çevresinde 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunda karşılaştığımız en önemli suçlar 37 kasten yaralanma, 8 intihara teşebbüs, 7 hırsızlık, 6 taksirle yaralama, iki kişilerin huzur ve sükununu bozmak, 5 tehdit ve hakaret, bir uyuşturucu bulundurmak, bir yanma, bir zehirlenme olmak üzere toplam 69 olay gerçekleşmiştir. Bu olaylar karşısında toplam 80 şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Zararlı alışkanlıklar olarak alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı tüm dünya ülkelerinde olduğu ülkemizde de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır."