Karaman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
      “Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak olumsuz hava koşulları sonucunda, sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, araçların fren mesafesi artmakta ve trafik güvenliği olumsuz yönde etkilenmektedir.
Bu nedenle, karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürmeden huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri için aşağıdaki tedbirlerin alınması hayati önem taşımaktadır.
KIŞ MEVSİMİNDE ARAÇ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Kışa girerken araçların detaylı olarak bakımını yaptırmak ve kış koşullarına uygun araç kullanma tekniğini bilmek, hayati bir zorunluluktur. Kış koşullarında araç kullanırken belirteceğimiz notları aklınızdan çıkarmayın çünkü; aşırı soğuk, rüzgar, yağmur, sis,kar ve buz, sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkilemektedir.
Aslında bu durumdan kaçınmanın en güvenilir yolu, bu tip hava koşullarında, zorunlu olmadıkça araç kullanmamak ve toplu taşım araçlarını tercih etmektir. Özellikle karlı ve fırtınalı havalarda uzun yola kesinlikle çıkmayınız. Belirteceğimiz öneriler kış sürüşlerinizi güvenli hale getirmenize yardımcı olacaktır.Kış tipi lastiklerinizi mutlaka taktırın. Çünkü bu lastikler aracınızın yol yüzeyini daha iyi kavramasına ve güvenli bir sürüş sağlamasına yardımcı olacaktır. Aracınızda zincir, takoz ve çekme halatını mutlaka bulundurun. Karlı ve buzlu kesimlerde güvenliğiniz için mutlaka zincir takınız.
Cam suyuna donmayı önleyecek kimyasal maddeler ekleyiniz. Cam sileceklerini ve aracın kalorifer sistemini kontrol ederek, etkin şekilde çalışır durumda bulundurunuz.

    Aracınızın antifrizini (– 25) dereceye ayarlatınız. Camların buharlaşmasını önlemek ve temiz hava girişini sağlamak için camlardan birini hafifçe açık bırakınız. Yakıt deposunda su yoğunlaşmasını önlemek için depoyu mümkün olduğu kadar dolu tutunuz.
Sürüşünüz sırasında yayalara karşı da çok dikkatli olunuz. Bu tip hava koşullarında yayaların dengelerini kaybederek, aracın önüne aniden çıkabileceğini aklınızdan çıkarmayınız. Diğer taşıtlarla aranızdaki güvenli takip mesafenizi normalin iki katına çıkarınız. Eğer yol buzlu ise takip mesafenizi daha da arttırınız. Köprü, viyadük, üst geçit ve gölge alanların diğer kesimlerden daha önce donmaya başladığını unutmayınız. İstikametinizde bulunan bu gibi noktalara yaklaşırken hızınızı yavaşça azaltınız. Bu kesimlerde frene basmayınız ve taşıtı olabildiğince kontrolünüzde tutmaya çalışınız.
Kullanacağınız güzergâhı belirlerken trafik ve yol bültenlerini dinleyiniz. Düşük vitesle araç kullanarak, beklenmeyen durumlara karşı daha dikkatli olunuz. Şehir içerisinde eğimli yollardan kaçınarak düz ve trafik akışı daha yoğun olan yolları seçiniz. Aracınızı gideceğiniz yere yakın uygun alanda park ederek, yürümeyi tercih ediniz.”denildi.