29 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlene panele; Vali Koca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Kenan Eskin, KMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Ahmet Yıldırm, panelistler Yrd. Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen, Dr. Nazan Şahbaz Kılınç, Şimşek A.Ş. Teknik Müdürü Alper Çakmak, bilim adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün düzenlediği panelde İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı’nın konuşmasının ardından panelistler Yrd. Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen “Kolay, Temiz ve En Ucuz ve Yenilenebilir Enerji Kaynağı, Verimlilik” Dr. Nazan Şahbaz Kılınç, “Temiz Üretim, Enerji Verimliliği, Sürdürülebilirlik ve Eko - İnovasyon” Şimşek A.Ş. Teknik Müdürü Alper Çakmak “Endüstride Enerji Verimliliği” konularında katılımcılara ilgiler verdiler.
Enerji verimliliği ve günümüzdeki öneminin ayrıntılı olarak ele alındığı panel soru - cevap kısmının ardından Vali Koca tarafından panelistlere plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.