AK Parti Karaman İl Teşkilatı, İl Sosyal İşler Birim Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ayşe Taşol ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Karaman Özel Eğitim İş Uygulama ve Meslek Okulunu ziyaret ederek burada eğitim alan zihinsel engelli çocukların engelliler gününü kutladılar.

Okul müdürü, öğretmenler, okul personeli ile Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Derneği başkan ve başkan yardımcısıyla görüşerek okul, öğrenciler ve eğitimleriyle ilgili bilgiler alıp sorun ve taleplerini dinlediler.  Buradan ayrıldıktan sonra Özel Işık Rehabilitasyon Merkezinin Makro Market AVM deki sergi açılışına katılıp zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilerinin yapmış olduğu birbirinden ilginç, yaratıcı,

Güzel resim ve eserleri hayranlıkla izlediler. Eğitim merkezinin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin isteğiyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ak Parti İl Başkan yardımcısı Ümit Gülin Göksoy, “ Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bazılarımız doğuştan bazılarımız çeşitli talihsiz kazalar sonucunda bu durumda olmuştur. Ama biz her zaman söylüyoruz ki engelli olmak kader mahkumluğu değildir.  Birçok engelli kardeşimiz zorlukları yenerek hayata küsmeden birçok alanda başarılı olmuşlardır. Biz AK Parti olarak yürüttüğümüz politikalarla bu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok imkan oluşturduk. Gerek eğitim, gerek sağlık konularında özel hizmetler sunduk. Güncel yaşama ve sosyal hayata daha da fazla yakınlaştırdık. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bütün halkımıza diyorum ki; Engelli kardeşlerimize empati ile bakıp düşünerek onlara yaşamımız içerisinde her daim yardımcı ve destek olmalıyız" dedi.