Ensar Vakfı Karaman Şubesi toplumun değişik kesimleriyle kahvaltı programında bir araya geliyor. Kahvaltının bu seferki konukları Karaman Merkezde görev yapan İlkokul, ortaokul ve lise müdürleriydi.


İl Milli Eğitim Müdürünün de iştirak ettiği programa ilgi yoğundu. Kahvaltı programı Nihat Karaçam Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Vakıf Başkanı Ali Bağcı bir selamlama konuşması yaptı. Bağcı katılımlarından dolayı konuklara teşekkür ettikten sonra vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek ‘1979 yılında Prof. Dr. Hayrettin Karaman tarafından kurulan Ensar Vakfı 50’ye yaklaşan şubesiyle faaliyetlerine devam etmektedir. Başta İmam-Hatip okullarında okuyan öğrenciler olmak üzere bütün öğrencilerimize hizmet vererek onların daha nitelikli yetişmeleri için çaba göstermektedir. Öğrencilerimize kurs, burs vermenin yanı sıra yurt ve öğrenci evleri açarak onların iaşe ve ibatelerine yardımcı olmaktadır,’ dedi.


Okul Müdürleri adına söz alan vakfın da başkan yardımcısı olan imam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Yalvaç yaptığı konuşmada ‘Vakıflar insanlıkla var olan, İslam’la yaygınlaşan güzelliklerin şaha kalkan abideleridir.Temel işlevleri yardımlaşma ve dayanışma üzerine inşa edilmiştir. Vakıflar icraatlarıyla sadece insanımızın değerlerinin korunmasıyla yetinmemiş aynı zamanda devlet-millet bütünlüğünü sağlama noktasında da önemli fonksiyonlar icra etmiştir.Vakfımızın öncelikle meselesi, insanımızın düşünce, ilim ve davranış kalitesini yükseltmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için hizmet üretmek ana  vizyonumuzdur. İnsanımızın değerleri doğrultusunda eğitim-öğretim hakkını kullanmasına destek vermek temel misyonumuzdur.Bu amaç doğrultusunda eğitim çalışmalarına ve destek seminerlerine öncelik vererek “Halka hizmet, hakka hizmettir.” düsturu ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaşanabilir bir geleceğin inşası için eğitimin öncelikli olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz.
BU BAĞLAMDA BAZI FAALİYETLERİMİZ;
1)DEM: Ensar bünyesinde 2003 yılında faaliyete başladı. İnsan eğitiminde maddi ve manevi unsurların birlikteliğine vurgu yapılmaktadır. DEM çalışmaları kapsamında; 
a)Eğitim
b)Araştırma  
c) Derleme ve Yayın çalışmaları gerçekleştirilmektedir. 
Bu çalışmalar sempozyumlar, seminerler, zümreler, atölye çalışmaları, istişare toplantıları vb. etkinliklerle gerçekleşmektedir.
Ayrıca ENSAR VAKFI olarak;
1)Eğitim Kurumları
2)Basın Yayın Kuruluşları
3)DKAB Öğretmenler Platformu
4)İHL Öğretmenler Platformu vb.alanlarda da çalışmalar devam etmektedir,'dedi.
Şube Sekreteri Cahit Suci ise yaptığı konuşmada kahvaltı programlarından ne amaçladıklarını vurgulayarak karaman Şubesi olarak bu yıl uygulamaya konulan seçmeli dersler konusunda yaptıkları çalışmalar üzerinde durdu. ‘Haziran 2012’de Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleriyle bir araya gelip bir tanışma toplantısı yaptık. Bu toplantı bir araya gelmenin ötesinde aynı zamanda bir istişare toplantısıydı. Bu toplantının hemen ardından seçmeli dersleri konu alan bir çalıştay yaptık. Çalıştay sonunda hazırlanan raporu ilgili makamlara ulaştırarak kamuoyuyla da paylaştık. Eğitim öğretim başladıktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizle Karaman DKAB’ı oluşturduk. Arkadaşlarımız her hafta bir araya gelerek atölye çalışması yaptılar.İkinci yarıyılda bu çalışmalara daha bir ağırlık vereceğiz. Seçmeli derslerin daha fazla öğrencimiz tarafından tercih edilmesi açısından bu çalışmaları önemsiyoruz.’ Diyerek birinci yarıyıl sonu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleriyle yapılan değerlendirme ve istişare toplantısından bahsederek sözlerini tamamladı.
Son olarak söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Bey vakfın çalışmalarını takip ettiğini ve önemsediğini belirterek ‘Akademik başarı tek başına yeterli değildir. Bunun yanında temel değerlerimizin de öğrencilerimize muhakkak kazandırılması lazımdır,’ dedi ve toplantıyı düzenleyen vakıf yetkililerine teşekkür etti.