Uğur Sözkesen yayınladığı mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli haklarının ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Biz sadece bugün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için çalıştık. Öncelikle kişiyi engelli durumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen görevlerden biridir. Bir diğer önemli görevimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaktır. 

Unutulmamalıdır ki, herkes birer engelli adayıdır. Yarın engelli kalmayacağımızı kimse garanti edemez. Herkes kafasındaki ve yüreğindeki asıl engeli kaldırmalıdır. Eğer kafalarda ve yüreklerde engeller kaldırılmışsa fiziksel engeller bizim hayatımızı sürdürmemize mani olamaz.

Bu önemli gün vesilesi ile engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu günün engellilerin sorunlarının çözümünde katkı sağlamasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.