28 Ekim 2014 tarihinde, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, kömür madeninde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalarak hayatını kaybettiği facianın yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Genç Gönüllüler projesi kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Karaman Müftülüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği “Gönüller Bir Olsun Acılar Son Bulsun” projesi hayat buldu.
Proje kapsamında Ermenek Aşağı Çağlar Köyü Karamanoğlu Camiisi’nde Cuma namazı çıkışı gençlik liderleri ve 40 genç gönüllü tarafından gül suyu ve şerbet dağıtılarak Karaman İmamı Azam Camii İmamı Mehmet Şimşek tarafından 18 maden işçisinin ruhuna mevlüt okutuldu. Mevlüt sonrası Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen eşliğinde İmamı Azam Camii İmamı Mehmet Şimşek, ilçe Vaizi Halil İbrahim Coşkun, gençlik liderleri, genç gönüllüler ve maden işçilerinin yakınları ile hayatını kaybedenmadencilerin(Mehmet Baha, Ömer Cansu, Recep Çiloğlu, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsa Gözbaşı, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Özcan, Mehmet Tokat, Hasan Tuncer, Bahri Üzer ve Kamil Yaman) mezarlarıziyaret edilerek her bir madencinin anısına mezarlarına gül dikimi gerçekleştirildi.
Allah Hepinizden Razı Olsun
Madenci yakınları ile birlikte gerçekleştirilen mezar ziyareti sonunda duygularını kısa bir cümleyle dile getiren maden işçisi yakını Hasan Çoksöyler,” Yaşanan elim kaza sonucunca kardeşim Osman Çoksöyler hakkın rahmetine kavuştu. Buraya gelip acılarımıza ortak olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Allah sizlerden razı olsun. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.
İşçilerimizin Ailelerinin Acısı Bizimde Acımızdır
Gerçekleştirilen ziyarette duygu dolu anlar yaşadıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen” Yüce Allah`tan ülkemize bundan daha fazla acıyı yaşatmamasını diliyorum. Ermenek’te hayatını kaybeden tüm işçilerimizin ailelerinin acısı bizim acımızdır. Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum”dedi.
Ayrıca Gençlik Merkezi Müdürü Gezen konuşmasının devamında, bundan sonra yapılacak olan etkinliklerimizde ve projelerimizde şehit yakınlarının çocuklarına öncelik verilecektir ve onlar merkezimiz tarafından sık sık ziyaret edilecektir ifadelerini kullandı.
Ermenek Maden Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum
Öncelikle tüm maden kazalarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Ermenek Maden Kazasının üzerinden bir yıl geçti. Ulus olarak büyük bir acıyı paylaştık. Tüm işçilerimizi rahmetle anıyorum. Duygularımız paylaşmak adına Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gerçekleştirdiği genç gönüllüler projesi kapsamında, Gençlik Merkezimiz ve Karaman Müftülüğümüz iş birliği ile “Gönüller Bir Olsun Acılar Son Bulsun” projemizi 40 kişilik bir ekiple hayata geçirdik. Projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ziyaretlerimizle maden işçilerimizin yakınlarının duygularına bir nebzede olsa ortak olabildiysek ne mutlu bizlere. Diliyoruz ki ülkemizde bu acılar bir daha yaşanmaz” şeklinde konuştu.
Ziyaret, Ermenek Belediyesi’nin 40 kişilik genç gönüllü ekibi için hazırladığı yemek programının ardından sona erdi.