Tepebaşı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği “Arabaşı ve Aşure” gecesine Kon-Er (Konya-Ermenekliler Derneği, Güneyyurt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Başyayla Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sarıveliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Orta Toroslar Üzümlü Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Görmeli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Katranlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve üyeleri, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arlan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Başyayla Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Koca, Tepebaşı Köyü Muhtarı Bünyamin Zengin ve davetliler katıldılar.

Gecenin sunuculuğunu Büyük bayram Ortaokulu Müdürü Mehmet Çağlayan gerçekleştirdi. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan bir konuşma yaptı. Özcan Konuşmasında Şunları söyledi: İnsanların bu tarz etkinlikler, kültürel, sosyal faaliyetler sayesinde birlik beraberlik duygularının daha çok pekiştirdiğini, bu tarz etkinliklerin devamının getirilmesi gerekiyor. Taşeli platosunun bu güzelim ilçesi Ermenek’in; yaşam şartlarının çok zor olması hasabiyle gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda bu yörenin projelerle destelenerek halkın refah seviyesinin yüksek tutulması gerekiyor. Bulunduğu bölgede çok önemli bir konumda olan bu güzelim ilçemiz topluma ve ülkemize çok değerli insanlar kazandırmıştır. Zor şartlar altında geçimini devam ettiren değerli Ermenek halkı vatanına ve milletine bağımlılığı noktasında da takdire şayandır. Bu gece burada sizlerle bizleri buluşturan, bu organizasyonu düzenleyen sayın İbrahim Taştekin beye çok teşekkürlerimi sunuyorum, en kötü günlerimizin bile bu şekilde huzurlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum herkesi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra Tepebaşı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Ergün gece ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Tepebaşı Köyü Muhtarı Bünyamin Zengin bir konuşma yaptılar.  “Arabaşı ve Aşure” ikramında bulunan İbrahim Taştekin  bir konuşma yaptıktı.

Aşure ikramından sonra Kur’an-Kerim okunup, dua edildi. Gecenin son sunumunu Güneyyurt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mükremin Kızılca Taşeli şiirini okuyarak büyük beğeni topladı. Mükremin Kızılca yayınlamış olduğu Yollar Beni Tanımadı adlı şiir kitabını imzalayarak okuyucuya sundu.