Kaza sonrası bekleyişi sürerken endişesini, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle dile getiren ve tüm Türkiye'yi ağlatan, Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe ile eşi Recep Gökçe, "her gün olduğu gibi" bayram sabahı da kaybettikleri oğullarının mezarına koştu.
"Bayramın kutlu olsun kuzum"

Gökçe çifti, mezarın üzerine kuşlar, karıncalar ve diğer canlılar için yem ve su bırakırken, bu yemleri yiyecek canlılara, oğulları için hayır yapmak istediklerini söyledi.

Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken Ayşe teyze, hemen her gün oğlunun mezarına geldiklerini dile getirdi. Gökçe, 5 çocuğundan sadece Tezcan'ın köyde yanlarında olduğunu, ancak onu da kazada kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sadece bayramlarda değil, her zaman yanımızdaydı. Her işimizi yapardı. Bayram sabahı ilk olarak bizim yanımıza gelir, elimizi öperdi. Ne oldu da bizi bırakıp gitti ne bileyim. O çok uzaklara gitti. Gelinmeyen köylere gitti, yavrum. Gelinmez yollara gitti. Görmek istiyorum, göremiyorum. Ağlaya ağlaya gözlerimde yaş kalmadı. Ne diyeyim, gitti. O bize gelmeyince biz şimdi ona geliyoruz. Her gün geliyorum. Sağlıcakla kal, bayramın kutlu olsun kuzum."

Baba Recep Gökçe'de eşinin her fırsatta mezarlığa geldiğini ifade ederek, "Dün geldik, bugün geldik, yarın da geleceğiz. Her gün buradayız. Oğlumu yalnız bırakmayacağız. O olmadan ilk defa bir bayram geçiriyoruz. Yapacak bir şey yok. Ayrımız gayrımız yoktu. Herkes eve toplanırdı. Şimdi o yok" diye konuştu.

"Bu babamın baretiydi"

Ermenek’teki faciada, kurtarma çalışması sırasında, "Babama Galatasaray maçı var dersek madenden çıkar” sözleriyle Türkiye’yi ağlatan 6 yaşındaki Ömer Asaf da bayramda babası Mehmet Özcan’ın baretiyle, mezarlık ziyaretinde bulundu.

Babasının mezarı başında dua eden Ömer Asaf, başındaki bareti gösterip, "Bu babamın baretiydi. Babamdan kalma. Bu baret benim bayramlığım. Bundan sonra her bayramda bu bareti takacağım" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarım kimin elini öpecek"

 Maden faciasında kardeşiyle birlikte cansız bedenine ulaşılan işçilerden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar, bayram sabahı 4 çocuğuyla mezarlığa geldi.

Eşinin çiçeklerle donatılmış mezarı başında gözyaşları içerisinde dua eden Haznedar, şunları kaydetti:

"Bugün şeker bayramı. Fakat bu bayram bizim için acı bir bayram. Bu bayram kömür karası. Ben ve çocuklarım ilk defa eşimden ayrı bir bayram geçiriyoruz. Eşimle her bayram sabahı çocuklarımızı yanımıza alır, bayram yemeği için kayınpederimin evine giderdik. Şimdi yemek yemek bile içimizden gelmiyor. Kızlarımın boynu bükük. Çocuklarım kimin elini öpecek, kime sarılacak. Babaları olmadan yedikleri şekerden nasıl tat alacaklar. Henüz 4 aylık kızım, babasını tanımayacak bile. Kocamın hakkı için, bize bu günleri zehir edenlerle sonuna kadar uğraşacağım."