Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Av. Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, MHP MYK üyesi Ali Güler, Milletvekili adayları Mehmet Ural ve Mehmet alagöz'ün katıldığı konsere, partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Konserde açılış konuşmasını yapan MHP il başkanı Oktay Yılmaz, ''Bizim mitinglerimize devletin araçları insan taşımıyor. Bizim mitinglerimize kiralık alkışçılar getirilmiyor. Bizim mitinglerimize zorla insan getirilmiyor. Biz de yürek, samimiyet, cesaret vardır. Türkiye sevdası, bayrak gibi dalgalanmaktadır. Türkiye’nin vicdanı ve gönüllerin eseridir. Bazıları birlik ve beraberlik görmek istiyorsa tertemiz vicdanları, tertemiz yüzleri burada, Taşelinde toplanan bu kalabalıkta tanısın.'' dedi.

MHP MYK üyesi AliGüler, milletvekili adayları Mehmet Ural ve Mehmet Alagöz'ün konuşma yaptığı konser Ermenek açık stadyumunda gerçekleşti. AKP'nin 23 Nisan, 19 Mayıs ve Çanakkale ruhunun kaybolmasına neden olduğunu söyleyen milletvekili adayı Mehmet Alagöz, ''Hep biz yaptık, biz yaparız dediler. Bakın neyi hallettiler biliyormusunuz? Türk dilinin Karaman'da Taeli'nde kutlanmasını hallettiler. Hani cuma hutbesinde 'akrabayı koru kolla' emri varya, işte bunlar kendi akrabalarını koruyup kollama işini hallettiler.

Peki neyi halletmediler biliyormusunuz? Sizin Balkusandan, atalarınızdan kalan arsalarınızı elinizden almadılarmı? Bunlar geçen sene size söz vermedilermi? şimdi sanki bedava dağıtıyormuş gibi para ile satıyorlar. Türkiye'de Ermeni, Rum ve birçok yabancılar vakıf mallarını bedava geri almadımı? peki size niye parayla satıyorlar? Çünkü bu iktidar size sahip çıkmıyor. Size söz veriyoruz, bu arsalar sizin analarınızın ak sütü gibi helal, bunları size bedava vereceğiz.

Neden vereceğiz? Siz Türksünüz bu topraklar sizin, sizin bir ermeni bir rum kadar hatrınız yokmu? Gelelim kömür ocaklarına! Ocaklar neden kapalı? Neymiş yeterli modernite yokmuş, hükümet değilmisin, devlet değilmisin yap! Nasıl elmasın KDV muafiyeti var, ocaklara, işverenlere KDV muafiyeti ver. Biz bu sizin vicdanlarınızdan geçenleri gerçekleştirmek için geliyoruz. Bizimle yürü Taşeli'' dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, ilk defa 90 lı yıllarda geldiği Ermenek'i çok sevdiğini ve aradan geçen zaman içerisinde defalarca gelmekten memnun olduğunu söyledi. Sanatçının hit parçaları konser boyunca vatandaşların kro halinde eşlik etmesiyle okundu. Konser gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.