KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesindeki kömür ocağında meydana gelen su baskını sonrası cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçinin ailelerinin, bin 200 lira ile 600 bin lira arasında değişen oranlarda tazminat davası açtığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, işçilerin yakınları, avukatları aracılığıyla Ermenek Asliye Hukuk Mahkemesine maddi ve manevi tazminat davası için başvurdu.

Aileler; Has Şekerler Madencilik Şirketi, Ermenek Cenne Linyit Kömür İşletmesi Limited Şirketi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, bin 200 lira ile 600 bin lira arasında tazminat davası açtı.

Ailelerden bazılarının ise Ermenek'teki maden ocağı işletmecisi Saffet Uyar ve Cenne Linyit Kömür İşletmesi Limited Şirketi Müdürü Abdullah Özbey'e ayrıca dava açtığı öğrenildi. Öte yandan soruşturmanın sürdüğü, bazı kişilerin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 38 gün sonra işçilerin tamamının cansız bedenine ulaşılmıştı. Soruşturma kapsamında maden ocağının sahibi Saffet Uyar ile maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.