Ermenek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bardak, yaptığı açıklamada, “İlçemizde yaşanan bu vahim ve üzücü olay herkesi derinden etkilemiştir. İlçemiz ve bölgede baş gösteren ekonomik sıkıntıdan dolayı önce maden içerisinde kalan işçilerimizin borçlarının silinmesi ve madende çalışan işçilerimizin de borçlarının 3 ay ertelenmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra Türkiye İş Bankası ilçede bankadan kullanılan taksitli kredilerini 3 ay erteledi. Bütün bu gelişmelerden sonra Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan ile bir görüşme yaptık.

Bu görüşmede bölge esnafımızın zor durumda olduğunu ve İş Bankası'nın gösterdiği bu hassasiyeti diğer bankalardan da görmek istediğimizi ilettik.

Sayın UHD Bakanımız Lütfi Elvan da konuyla bizzat ilgilenerek Kamu bankalarında kullanılmış olan tüm esnaf kredilerinin 3 ay ertelenmesini sağlamıştır. Bu zor durumda olan esnaflarımızın bir nebze de olsa nefes almasını sağlamıştır.

Sayın UHD Bakanımız Lütfi Elvan başta olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'a, İş Bankası Ermenek Şube Müdürü Nahit Yıldız'a ve diğer banka yöneticilerine tüm esnaf arkadaşlarımız adına teşekkür ederim” dedi.