Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Belediye Meclis Salonu'nda encümen huzurunda gerçekleşen kura çekiminde esnaflar yeni yerleri için kuralarını çekmişti. Yapılan kura çekim işleminde 38 esnafın kulübeleri belli olmuştu. Son birkaç gündür bu barakalarda ki esnaflar,  kendi imkanlarıyla Gümüşler İşhanı arkasında yapımı biten Seyyarlar Çarşısı’nda ki dükkanlara taşındı.
Ancak yeni yerine taşınan esnaf buralarda ki dükkanlardan memnun kalmadı. Önce ki yerlerinin daha büyük olduğunu söyleyen esnaf, burada ise birçok ürünlerini sığdıramadıklarını ifade etti. Daha önce söz verildiği gibi çarşının arka tarafından İsmet Paşa Caddesi’ne giriş-çıkış imkanı sağlayacak yolun yapılmamış olmasına da tepki gösterdiler.
Çarşının üstününde kapatılamasını bekleyen esnaf, ışıklandırma, müşterileri için oturabilecek yerlerin yapılması ve en çokta bu yerin Karaman halkına tanıtlamasını bekliyor.

Sorunlarının bir an önce çözülmesine bekleyen esnafın bir diğer korkusuysa burada işlerinin olmayacağı yönünde.
Öte yandan yıllardır çözümü noktasında kangren haline gelen şehir havasını, görüntüsünü bozan eski barakaların yıkılması halk tarafından da takdirle karşılandı.