Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde SBS başarı ortalamasını % 60’lara LYS başarı ortalamasını %78’lere çıkaran Ayrancı İlçesi eğitimdeki başarılarına her gün yenilerini eklemeye devam ediyor. 

Ayrancı Yatılı Bölge Okulu Yetkilerinden yapılan açıklamada; ''İlçemiz köylerinden gelen öğrencilerin barındığı Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyon binası eğitim ortamlarının başarıyı artırmadaki olumlu etkisi göz önüne alınarak yeniden yapılmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizin kar ve yağmur altında her gün 500 metre yürüyerek ulaştıkları pansiyon binası Yatılı Bölge Ortaokulumuzun bünyesinde bulunan Yavuz Sultan Selim İlkokulu’nun ayrılmasıyla boşalan ve okula uzaklığı 5 metre olan ek binaya taşınmış, öğrencilere ev ortamını aratmayacak şekilde pansiyon binası olarak yeniden düzenlenmiştir. Dış cephe boyasından iç cephe boyasına, odalardaki eşyaların yerlerinden renklerine varıncaya kadar her ayrıntı öğrenci psikolojisine uygun olarak planlanmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde ranza sisteminin yerine baza sistemi getirilmiş ve örnek kişilerin adlarının verildiği altı kişilik odalar oluşturulmuştur. Odalara çalışma sistemi belirli periyotlarla düzenlenmiş olan LCD televizyonlar; internet bağlantılı bilgisayarlar, her gün çocuğun gelişimine katkı sağlayacak yiyeceklerin konulduğu buzdolapları, etüt saatleri dışında da ders çalışabilmeleri için çalışma masaları, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri satranç takımları, nezih ve temiz ortam için oda kokuları, fanus içinde balıklar yerleştirilmiştir. Yedi gün yirmi dört saat sıcak su imkânı olan  öğrenci pansiyonumuzda günlük olarak açık büfe kahvaltı, dört çeşit yemek ve ara öğün verilmektedir,'' denildi.

Pansiyonun hizmete açılmasıyla bizzat ilgilenen Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa ERAT; “Eğitimleri için bizlere emanet edilen çocuklarımıza en iyi fiziki şartları sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Yaptığımız bu pansiyon binasıyla çocuklarımız artık soğukta karlar altında üşüyerek beş yüz metre yürümek zorunda kalmadan ev ortamı sıcaklığına kavuşmuşlardır. Geriye ilçe olarak eğitimde daha büyük başarılara imza atmak kalmıştır.” diyerek eğitime ve öğrencilere verdiği değeri bir kez daha vurgulamıştır.