Karaman’da kış aylarına hazırlanan vatandaşlar, sezonu açılan salçalık ürünlerde semt pazarlarının yolunu şimdiden tutmaya başladı.
Karaman’da kurulan semt pazarlarında kamyonlarla yüklü kasalarda ve çuvallardaki tonlarca salçalık biber ve domatesler müşteri bekliyor. 
Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden son derece sağlıklı bir besin olarak kabul edilen geleneksel ev yapımı salça sezonu Karaman’da açıldı.
Karaman’da organik olması nedeniyle tercih edilen salça ekonomik oluşu sayesinde de mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.  Salça sezonunun açılması ile birlikte Karamanlı ev hanımları da pazarlarda salçalık domates almaya başladı.
Önceki gün semt pazarında salçalık domatesi ve biberde sezonu açan esnaf, tezgahları domates ve biberlerle süsledi.
Karadeniz Samsun Bafra yöresinden getirdikleri salçalık biberleri kamyonlarında sergiye çıkaran pazarcı esnaflarından Ahmet Vural, Yusuf Güneş ve Cihat Karaköse, sabaha karşı getirdikleri salçalık ürünleri ilk gün müşterilerin beğenisine sundu.
Pazarcı esnaflarından Yusuf Güneş, geçen yıllara göre salçalık biberde azalma yaşandığını ve fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, bu yıl salçalık biberleri kg fiyatı 1 TL’den uygun fiyatta satışa sunduklarını belirtti.
Salçalık biber geçen yıl hasadın az olmasından dolayı 2 TL’ye kadar satılırken, bu yıl 1 TL’den görücüye çıkan salçalık biberler sezonun ilk gününde ev hanımlarının da ilgisini çekmeye başladı.
Salçalık domateste ise kg fiyatı 40 kuruştan satışa çıkan domatesler kapış kapış kapışılıyor. Karaman ve bölgesinde cinsi “Bursa” olarak adlandırılan salçalık domates ve biberleri vatandaşlar satın alarak kışlık salça ihtiyacını karşılamak için hazırlığa başlarken, diğer yandan 50 kg biberden satın alan bir aile, mutfağına 18 kg biber salçası elde edebileceği öğrenildi.