“Her şey ikinci şansı hak eder, ekmek bile… “ sloganıyla başlattığımız bayat ekmekle neler yapabiliriz yarışması başarıyla sona erdi. Katılanların ve izleyenlerin son derece keyif aldıkları yarışmada çok eğlenceli ve güzel anlar yaşandı.

5 kişiden oluşan Jüri üyelerimiz;  Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Mehmet Yavuz, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Kerim Şerbetçi, ADSM Başhekimi Dt. Uğur Demirel ve hastanemizde görev yapmakta olan Aşçıbaşımız Aziz Gür, ilk olarak yapılan tatlılar ve yemeklerin görsel görünümleri için puanlama yaptılar. Daha sonra yerlerine geçen jüri üyelerimiz, sırayla önlerine getirilen yemeklerin tadına bakarak puan verdiler. İki aşamadan oluşan yarışmamızda daha profesyonel ve objektif bir yaklaşım olabilmesi için yemek yapan arkadaşlarımız seyircilerin arasında yarışmayı izlediler ve jüri üyeleri tarafsız bir şekilde değerlendirme yaptı. Verilen puanların toplamıyla ilk üçe giren yarışmacılarımız, yemeklerine verilen numara sistemiyle çağırılarak hediyeleri takdim edildi.

11 kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmamızda; aşçımız Ahmet Parmaksız cevizli ve hurmalı ekmek tatlısı ile birinci olurken hediyelerini Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu’ nun elinden aldı. İkinci olan yarışmacımız yine bir aşçımız olan Kamil Katırcı ekmek tiramisusuyla katıldığı yarışmada hediyesini İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Mehmet Yavuz’ dan alırken , üçüncü olan yarışmacımız Dahiliye Yoğun Bakım Servis Sorumlu Hemşiresi Meltem Bekar ise yaptığı ekmek pastasıyla hediyesini ADSM Başhekimi Dt. Uğur Demirel’ den aldı. Verilen hediyelerin ardından yapılan yemek ve tatlıların katılan herkes tarafından yenilmesiyle sona eren yarışmamız, çok beğenildi ve yoğun ilgi gördü.

Türkiye’ de ilk defa yapılan sağlık personelleri arasında “ Her şey ikinci şansı hak eder, ekmek bile…” sloganıyla başlattığımız yarışmanın asıl amacı; evdeki bayat ekmekleri değerlendirme ve ekmek israfını önleme açısından önemli bir noktaya değinilmesini sağlayan Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Uz. Dr. Nuriye Ulu, ekmeğin ülkemizde tüketilen gıdaların başında geldiğini ve önemli bir yere sahip olduğunu, bu yarışmanın ilk ama son olmayacağını, devamının yapılabilmesi için de elinden gelen her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği olarak; başta bu güzel düşünceyi bizlere sunarak yarışma için her türlü katkıyı sağlayan Diyetisyenimiz Berat Ünüvar’ a ve yarışmaya katılan herkese çok teşekkür eder, ilk üçe giren arkadaşlarımız başta olmak üzere yarışma boyunca emeği geçen herkesi tebrik ederiz.