Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 19 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.

Tören, mezunların ellerinde bayrak, flama ve pankartlarla izleyenleri selamlamasıyla başladı. Biyoloji bölümü mezunlarının taşıdığı esprili pankartlarda yazılanlar izleyenlerde tebessüme yol açtı. Öğrenciler açtıkları pankartlarda “Bu Leke Artık Hiç Çıkmaz Ölene Kadar Biyologuz, Çok Hücreli İşsiziz, Verdiğiniz DNA’lar İçin Teşekkürler, Bana Kopya Verenin 40 Yıl Kölesiyim, Bana Hocanı Söyle Kaç Puan Alacağın Söyleyeyim, Simple is Better” ifadelerini kullandı.

Törende protokol sırasında Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün’ün yanında kendisine yer açılan Fakülte birincisi Yasemin İkiz bir konuşma yaptı. İkiz, “Bugün içimizde hem burukluk hem mutluluk var.” dedi ve mezun olarak hedeflerine ulaştıklarını kaydetti. İkiz konuşmasını “Hedeflerime ulaşırken yaşadığım zorluklarda beni yalnız bırakmayan aileme, üniversitemiz yöneticilerine, hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

Kamil Özdağ Fen Fakültesinin yapımını üstlenen Saray Holding kuruluşunun Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ ise törene sadece kendi adına değil, rahmetli babası Kamil Özdağ ile ailesi ve Saray Grubu adına katıldığını belirtti. Sami Özdağ, “Fen Fakültesinin gelişmelerini izliyor ve inkişafın fevkalade olduğunu görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Gençlere tavsiyelerde bulunan Özdağ şunları kaydetti: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğinizi kurmada bizler size zemin hazırlayabildik ise ne mutlu. Size tavsiyem ülkemiz ve memleketimiz adına, insanlık adına hayırlı işlerde birlik olun ve ekip çalışmasını ihmal etmeyin.”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, “Bu bir resmi toplantı değil, bir uğurlama merasimi. Dört yıl önce sizin bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı size yeniden verme, emaneti ehline teslim etme töreni.” şeklinde başladığı konuşmasında törenin her halükarda bir ayrılığı, hüznü ve vedayı içinde barındırdığını vurguladı. Prof. Dr. Karataş, “Bir ayrılıkta acaba gidenler mi kalanlar mı daha çok etkilenir?” sorusunu sorarak “Gidenler yeni ufuklara yelken açacak. Ama biz kalanlar sizi asla unutmayacağız.” ifadelerini kullandı. Vedalarda aklına hep bir Manisa türküsünün geldiğini kaydeden Karataş, türküde geçen “Söğüdün yaprağı narindir narin; İçerim yanıyor, dışarım serin” dizelerini okudu.

Dekan Karataş, öğrencilerine dört yıl boyunca iki şeyi öğretmeye çalıştıklarını belirterek bunları “mesleğini ve meselesini” şeklinde açıkladı. Konuşmasına Can Yücel’in dizeleriyle son veren Karataş, Yücel’e ait “O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler; Arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer” mısralarını hatırlattı ve “Biliyoruz ki arkanızda bir boşluk bırakıp gideceksiniz. Biz hepinizi çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün ise sözlerine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in emanetini paylaşmak istediğini belirterek başladı. Rektör Gökmen’in Kalkınma Bakanı ile olan randevusu nedeniyle çok istemesine rağmen törene katılamadığını ve üzüntüsünü bildirdiğini ifade eden Prof. Dr. Esengün, üniversite olarak donanımlı, vizyon sahibi ve dünya görüşü olan gençleri ülkemize kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bunları başardığının altını çizen Prof. Dr. Esengün, “Üniversitemizin başarısına katkı veren kişiler vardır. Fen Fakültemizin yapımını üstlenen Sayın Kamil Özdağ’ı rahmetle anıyor, onun mirasını devam ettiren Saray Holding’i kutluyorum. Öğrencilerimizin anne-babalarını her türlü zorluğa göğüs gerdikleri için tebrik ediyorum. Hocalarımızı kutluyorum. Çünkü biz yeni kurulan bir üniversiteyiz ve üniversitemizin eksikliklerini öğrencilerimize yaşatmadılar. Altyapı hizmetlerimizi gerçekleştiren başta Genel Sekreterimiz olmak üzere daire başkanlarımız, memurlarımız, hizmetlilerimiz; onlar bu üniversitenin neferleri, başarıda onların da katkısı büyüktür. Son olarak öğrencilerimizi kutluyorum, okullarını başarıyla bitirerek diploma almaya hak kazandılar.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kemal Esengün, öğrencilere seslenerek “Bugünden itibaren sorumluluklarınız arttı. Bu ülkenin geleceği sizler olacaksınız. Çünkü bizler artık miadımızı dolduruyoruz. Siz gençlerin gayretleriyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Çok çalışmalısınız. Ama işinize ahlak, sevgi ve saygı katmalı, bir ibadet aşkıyla görevlerinizi yapmalısınız. Biz öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki ülkemizin güçlü olması gerekir. Güçlü Türkiye için sizlerin bu ülkeyi, bu bayrağı, bu toprağı çok sevmeniz lazım. Gecenizi gündüzünüze katarak çalışmalısınız. Bu, Çanakkale’de yatanlara bir borcunuzdur.” şeklinde konuştu. Esengün sözlerini, “Öğrencilerimizin bahtlarının, şanslarının, yollarının ve ufuklarının açık olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.” temennisiyle noktaladı.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi mezuniyet töreni öğrencilerin hazırladığı renkli gösterilerle devam etti. Öğrencilerin fakültedeki yaşamlarından örneklerin yer aldığı slayt sunumları, öğretim elemanlarına yazılmış mizahi şiirler, sözleri değiştirilmiş meşhur şarkılar, ironik kimyagerlik andı izleyenlerden yoğun alkış aldı.

Mezuniyet töreni belge takdimleriyle sürdü. Yaş kütüğe plakasını çakan Fakülte birincisi Biyoloji bölümü öğrencisi Yasemin İkiz’e başarı belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, Fakülte ikincisi Kimya bölümü öğrencisi Özlem Suer’e belgesini Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Fakülte üçüncüsü Kimya bölümü öğrencisi Sibel Cihan’a belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım takdim etti. Törende mezun aileleri de sahneye davet edilerek belge takdimine ortak oldular ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilerin belge takdimiyle devam eden törende Biyoloji bölümü ikincisi Fatma Ölçer’e İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Biyoloji bölümü üçüncüsü Burcu Boztekin’e KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Kimya bölümü üçüncüsü Ebru Özkan’a da Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel başarı belgelerini takdim etti. Ardından Biyoloji ve Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler teker teker sahneye çağrılarak öğretim elemanları tarafından diplomaları verildi, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Diplomasını almak üzere sahneye çıkan öğrencilerin birçoğunun kürsüye gelerek mikrofondan teşekkür konuşması yapıp eğlenceli mesajlar verdiği tören keplerin atılmasıyla sona erdi.