Fener Rum Patriği Bartholomeos ve ekibi bir dizi ziyaret ve gezilerde bulunmak üzere Karaman'a geliyor.
İlk olarak hava yolu ile Konya'ya gelip, burada iki gün kalarak, birtakım ziyaretlerde bulunacak olan Bartholomeos, 28 Mayıs Pazartesi günü öğleye doğru Karaman'da olacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Karaman İnanç ve Kültür Sempozyumu düzenlenmiş ilimize bir çok tarihçi, yazar ziyaret etmişti. 

Sempozyum davetlilerinden aslen Karaman'lı olan Turizmci ve İnşşat Mühendisi Yücel Okutur, Prof.Dr. Semavi Eyice ile İlimizde bir çok tarihi yerleri gezmiş, bu geziler de sitemiz tarafından tek tek kaydedilmişti. Yücel Bey de bizimle irtibata geçerek, gezilen yerlerin- Karadağ Binbir Kilise, Değle, Alahan Manastırı- resimlerini istemiş bizde göndermiştik. Kendileri buraların resimlerini  Fener Rum Patriği Bartholomeos' a tek tek göstermiş ve Patrik en  kısa zamanda ziyaret edeceği sözünü vermişti.


Bartholomeos Karaman ziyaretinde, sırasıyla valilik, belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek. Daha sonra Kılbasan beldesinde bulunan Karadağ'daki Binbir Kilise kalıntılarını gezecek olan Bartholomeos, buradan Mersin'in Mut ilçesindeki Alahan Manastırı'nı gezdikten sonra Nevşehir'e hareket edecek.

Bu ziyaretle Karaman'ın tanıtım noktasında büyük yol kat edilecek olup, Kültür ve İnanç Turizmi açısından çok önemli olacaktır.