GAZETECİLER CEMİYETİNDEN İSTİFALAR VE GERÇEKLER
Ahmet KÜÇÜKCİCİBIYIK yaptığı açıklamada;''
Karaman Gazeteciler Cemiyeti’nden geçtiğimiz gün biri Yönetim Kurulu Üyesi 6 kişi üyelikten istifa ettiler.

Bir iki  haber sitesinde istifalarla ilgili Cemiyet yönetimini suçlayıcı ifadelerle üyelikten istifaların olduğu belirtilirken, haberin altında da istifaların asıl nedeni ile  ilgili de kısa da olsa bir not belirtilerek, Karaman’da yeni bir cemiyetin kurulacağı bilgisi verilmiş.

İşte Karaman Gazeteciler Cemiyeti’nden istifaların altındaki esas neden de burada yatıyor.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Isparta’da bulunduğum sırada Cemiyet yönetiminden arkadaşımız beni arayarak; Konya’dan bir yazı geldiğini, Cemiyet yönetimi olarak ortak hareket edelim” diyerek beni aradı ve konuyu tam anlamadığım için, Cuma günü geleceğim görüşelim dedim ama arkadaşlar Perşembe günü (6 kişi) istifa dilekçelerini göndermişler.

Isparta’da konunun gerçek yönünü araştırdım ve olayın gerçek nedenini de öğrendim.

Olayın aslı şöyle; Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Eylül 2012 ayında yapılan Kongresinde, mevcut Atilla Sertel Başkanlığındaki yönetim seçimleri kazanmasına rağmen, Konya’nın da içinde olduğu muhalif grup tarafından, kongre ile ilgili itirazlar nedeniyle, Aralık ayında yeniden Olağanüstü Kongre yapılmış ancak muhalif grup bu kongreye katılmayarak, eski yönetim yapılan olağanüstü kongrede de yönetime yeniden seçilmişlerdir.

Muhalif grup (Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonundan bu olaylar sonrası ihraç edilmiştir) Federasyon seçimlerinde istedikleri sonucu alamayınca yeni bir oluşum kurarak, TGF’ye alternatif bir oluşum için harekete geçmiş ve 7 bölgede Gazeteciler Birliği kurarak üstte de bu 7 Bölge başkanlarından oluşacak bir Federasyon kurma çalışmaları başlatmışlardır.

Konya’daki bu çalışma “İç Anadolu Gazeteciler Birliği” adı altında kurulacak ve 5-6 İl’in Gazeteciler Cemiyetinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Kurucu Ortağı Cemiyetlerden biridir ve Federasyon ile ilgili Cemiyetin bir sorunu da yoktur.

Bu noktada; Konya’da kurulacak olan Gazeteciler Birliği’ne Karaman Gazeteciler Cemiyeti’nin katılmayacağı da bilindiği için, birilerine bu kurulacak Birlik için “Siz Karaman’da bir Cemiyet kurun ve bize katılın” diye yazı göndermiş, bunun üzerine de arkadaşlar bu Birliğe katılmak adına Karaman Gazeteciler Cemiyetinden istifa ederek yeni bir Cemiyet kurmak amacındadırlar. (Yazı Cemiyetimize gelmemiştir)

Benim diyebileceğim,  hayırlı ve uğurlu olsun demektir. 

Kimseyi kötülemem, kimseye de niye böyle yaptınız demem.

Ama kamuoyunun, ve Karamanlı Gazetecilerin konuyu daha iyi anlamaları noktasında da çıkan haber nedeni ile bu açıklamayı da yapmak zorunda kaldım,''dedi.