UĞURLU: “GAZİLERİMİZİN DESTANI HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEKTİR”  
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

Başkan Uğurlu açıklamasında; “Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü canı ve kanı pahasına savunup, bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin destanı hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir” dedi.
 Türk Milleti’nin sahip olduğu vatan sevgisi ve istiklal ruhunun bütün dünyaya örnek olduğunu belirten Uğurlu: “Kurtuluş savaşımız sonucu elde ettiğimiz eşsiz zaferde de şehitlerimizin kanları kadar, gazilerimizin fedâkarlık ve azimleri de büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, işte o eşsiz zaferin sağlam temelleri üzerinde yükselmiştir.
Gaziler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimiz ile vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyor, onlara şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum” dedi.
.........................

 Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin Gaziler Günü Mesajı;
“Belirli gün yada haftalara sığmayacak kadar değerli ve önemli olan Gazilerimiz, Türk milletinin son yurdunda varlığını sürdürmesi için eşi ve benzeri olmayan bir mücadele örneği göstermişlerdir.”
“Hayatlarının baharında en taze duyguları yaşarken, vatanımızın selameti ve şanlı bayrağımızın semalarda dalgalanması için üstün bir fedakârlıkla başarı ve yararlılık dolu çalışmalarda bulunarak Gazilik mertebesini kanlarıyla ve alın terleriyle hak eden  kardeşlerimizin haklarını ödememiz elbette mümkün değildir.
Vatan ve milletimizin bağımsızlığını ve hürriyetini, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve onun ayrılmaz parçası toplum yapımızın korunarak yaşatılması için Türk vatanını bölmeye çalışan hainlere karşı, bir dağ başında yada hain bir pusuda; bayrağımızın yere düşmemesi ve namerdin zafere ulaşmaması için bir ya da birden fazla uzvunu kaydeden; taşın, toprağın ve barutun arasına gençlik hayallerini hiç pişmanlık emaresi göstermeden bırakan Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır.
“Vatanını canından aziz bilen şehitlerimiz ve gazilerimizle gurur duyuyoruz''

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan Şehitlerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor ve kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Gaziler Günü mesajı; 
“Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Gazilerimizin ve Şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz “
19 Eylül, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'e “Gazi” unvanının verilişinin 91. yıldönümüdür. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Bu anlamlı günün, yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, bizlere büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma imkanı vermiştir. Cumhuriyetimiz ve onun ayrılmaz parçası toplum yapımızın korunarak yaşatılması özgürlük ve bağımsızlığımızın devamlılığı, için üstün fedakarlıklar da bulunmuş kahraman vatan evlatlarımızı bize emanet edilen bağımsız vatan toprakları üzerinde, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır.  19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum.”


.............
İl Sağlık Müdürü   Uzm. Dr. Nuriye ULU ve  İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy'un Gaziler Günü Mesajı;              
GAZİLERİMİZ KAHRAMANLIKLARLA DOLU TARİHİMİZİN AYNASIDIR
Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik orunu vardır. Her Türk de bu orunlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. 
Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. Bundan dolayı Türk ulusu için, "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir.
19 Eylül 1921 tarihinde Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verilmesi nedeniyle yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır 

Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş ,mücadele etmiş ve Gazilik mertebesine ulaşmış tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, saygıyla selamlıyoruz.
............................

Karaman Ziraat Odası Muğlu Gaziler Günü Mesajı; 
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Gaziler Günü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımlayarak Gaziler gününü kutladı.
Muğlu Mesajında 19 Eylül'ün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'e Türk Milletinin Gazi unvanını verilişinin 90. yıl dönümü olduğunu belirtti.
Türk milletinin bu vatan toprakları için yüzyıllardır her zaman canını ortaya koyduğunu ve bu uğurda milyonlarca şehit ve gazi verdiğini ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:
''Türk Milleti, var olduğu günden bu yana, vatanını ve milletini sevmeyi, bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı pahasına korumayı ilke edinmiş bir millettir. Bağımsızlığı uğruna verdiği destanlaşmış savaşlar tüm dünya halklarına örnek olmuştur. Şehir ve gazilerimizin mücadelesi, başarısı ve fedakarlıkları bizleri bu günler getirmiştir. Bu topraklara eğer vatan diyebiliyorsak onların sayesindedir. Bunu unutmamız lazım. Millet olarak bize emanet edilen bağımsız vatan toprakları üzerinde, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.''

 AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI,Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  Başkan Ankaralı yayınladığı mesajında, "Aziz milletimiz tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmemiş, kutsal saydığı bu değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden düşmana karşı göğsünü siper ederek ya şehit olmuşlar ya da gazi. Çünkü onlar, ya mertebelerin en yücelerinden birisi sayılan şehit unvanını alacaklarını, ya da kahraman gazi olacaklarını biliyorlardı. Bu ruh ile Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda cepheden cepheye koşarak cennet vatanımızı düşmandan temizleyerek bizlere emanet etmişlerdir. Bu asil ruh, bizde var olduğu sürece hiçbir güç bütünlüğümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi asla zedeleyemeyecektir. 
  Gaziler Günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ederken, onur abidelerimiz olan kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

......

Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi Gaziler Günü Mesajı‏
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan Şahiner,Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
  Yüce Türk Milleti’nin Atatürk’e şükran ve minnetinin  ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.
  Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.
  Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bugün de, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
  Böylesine özverili tutumlarıyla hepimize örnek olan Gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yaraşır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak toplumsal sorumluluğumuz olduğu bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz. 
  Bu duygularla, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.