Başyayla ilçemizin Kirazlıyayla Mahallesinde var olan Başyayla Kaymakamlığına bağlı halı saha mayıs ayından beri kaderine terk edildi. İhale sürecine girilmesinden sonra gençlerin yaz aylarıyla birlikte futbol oynama istekleri kursaklarında kaldı.

İhalede herhangi bir esnaf işletmeyi üstlenmedi. Bunun sonucunda halı saha kaderine terk edildi. Özellikle yaz aylarında üniversitede okuyan ve yurt dışındaki gurbetçilerimizin ilçemize gelmesiyle daha da hareketlenen ilçemiz hiçbir sosyal aktivitenin olmamasından dolayı sessizliğe bürünmüş vaziyette. Bu durumdan oldukça rahatsız olan gençlerimiz ilçeye geldiklerine pişman oluyorlar.‘’Elimizde bir halı sahamız vardı, onu da mahvettiler.’’diye veryansın ediyorlar. 

Ramazan ayı ile birlikte sahura kadar açık olan ve oldukça ilgi gören halı saha bu yaz akşamlarında ise karanlığa gömüldü. 

Karaman Milletvekillerimiz Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e de belirtmemize rağmen sahamızın üstünün kapatılmasını beklerken tamamen kapatılması gençlerimiz arasında tepkiyle karşılandı. Kış aylarının çetin geçmesiyle üzerinin kapanmasını istediğimiz halı sahanın maçların oynanacağı üç aylık dönemde de sahipsiz kalması tartışma konusu oluyor.

Görüşmeden Olumlu Sonuç Çıkmadı

Halı sahayla ilgili olarak birkaç genç bu hafta içerisinde Başyayla Kaymakamı Mehmet Halis Aydın ile görüştü. Durumu kaymakama ileten gençler olumlu bir sonuç alamadıklarını belirttiler.

Başyayla Haber Aracı Oluyor
Bu haberin yapılmasında Başyayla Haber ekibi ile bizzat görüşen sosyal medya aracılığıyla bize ulaşan 100 civarında gencin tepkisi etkili oldu. Sık sık bu konuda haber yapılmasını isteyen gençler yetkileri göreve çağırıyorlar. Gençler etkinliklerin artmasını beklerken ‘’Halı sahamızdan olduk.’’ diye veryansın ediyorlar.