04 Mayıs 2012 Cuma günü saat 10:00'da Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman projenin amacı ve hedefinden bahsettiği konuşmasında; “Okulların tatile girmesinden sonra öğrencilerin yaz tatili döneminde bilgi birikimleri yavaşlamaktadır. Ayrıca pek çoğumuz tatil aylarında çocuklarımızı sosyal, kültürel ve sportif olarak istediğimiz şekilde geliştirememekteyiz. Bu çalışma ile yaz tatili döneminde hafta içleri öğleden önce çocuklarımıza çeşitli derslerle milli ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü ve zenginliklerimizi kazandırmayı amaçlıyoruz. Öğleden sonra ise tiyatro , resim, müzik, ve spor aktiviteleri ile beden ve ruh sağlıklarını olumlu yönde geliştirmeyi hedefliyoruz.”dedi. Okul Müdürü Kahraman ayrıca bu projenin fikir babası Vali KAHRAMAN'ın olduğunu belirterek verdiği desteklerden Valimiz Sn. Süleyman Kahraman’a teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu ise konuşmasında; “ Farklı genç gruplarının isteklerini dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlayarak, karar alma ve uygulama süreçlerinde sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayacak öneriler geliştirmek ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmenin en önemli görevleri arasında olduğunu belirten Aydoğdu, gençlerimizin hukuk içi ve hukuk dışı her durumda sorun yaşamamaları için rehberlik yapmak durumundayız. Onların topluma uyum sağlamaları beden ve ruhen sağlıklı olabilmeleri verilecek eğitimlerle doğru orantılıdır. Biz bu yüzden spor yaptırırken onları eğitmeyi de bir görev sayıyoruz. Biz çocuklarımızın eğitimde uzman eğitimciler tarafından eğitilmesini sağlamak, gençlerimizi bedenen olduğu kadar ruhen de sağlıklı yetiştirmek ve bir spor dalında ilerlemelerini sağlamak amacıyla da bu projeyi hazırladık.”dedi.

Bu projeyi önümüzdeki yıl Karaman geneline yaymayı düşündüklerini ifade eden Aydoğdu, bu projenin tüm Türkiye için iyi bir örnek olmasını umut ettiklerini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan proje ile ilgili olarak; “ Sn. Valimizin himayesinde gerçekleştirilecek olan bu hizmetlere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu proje ile sevgi evinde kalan çocuklarımızı, çocuk evinde kalan çocuklarımızı ve huzurevinde kalan yaşlılarımızın hayata bağlanmaları, hayata katılmaları, sosyal hayatın içerisinde yer almaları ve oradan soyutlanmadan bir hayat sürmeleri, geleceğe daha güvenle bakmaları amacı ile böyle bir proje geliştirdik.” dedi. Hasan Erkan proje ile bir kısım çalışmalar başlattıklarını ve projenin ilk etabında sevgi evlerinde bir şiir dinletisi ve bir müzik şöleni gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca yaşlılar haftasında Vali KAHRAMAN'ın da katılımlarıyla gerçekleştirdikleri programda Karaman Lisesi öğrencileri tarafından yaşlılara yönelik program düzenlediklerini söyleyen Erkan sözlerinin sonunda bu projenin sağlıklı, hedeflere varacağımız bir şekilde Sn. Valimizin himayelerinde devam etmesini umut ettiklerini belirtti.

Karaman Vali Süleyman Kahraman ise konuşmasında; “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Karaman Lisesi arasında imzalanacak olan bu protokol büyük bir öneme ve anlama sahip. Çünkü biz hem inancımız hem de mensup olduğumuz medeniyet gereği ahlâklı bir nesil yetiştirmeyi  her şeyin önünde tutarız. Bir çocuğun yetişmesi hayatta ki en zor iş... Hepimizin hayattan beklentileri var. Büyükler olarak istiyoruz ki  yapmak isteyip de yapamadığımız her şeyi çocuklarımız yapsın. Bizim sahip olamadıklarımıza onlar sahip olsun. Elbette ki bu samimi ve masum bir niyet. Ama biz çocuklarımızı yetiştirirken bir şeyi unutuyoruz. Zannediyoruz ki bir şeyi onlara sözle söylediğimiz zaman onlar da buna uyacak... Çocuklar için öncelikle iyi bir örnek olmak gerekiyor... Bu da şu demek, çocuklarımızın yaşamasını istediğimiz hayatı öncelikle biz yaşamalıyız. İyi olunacaksa önce biz iyi olmalıyız. Hz.Mevlâna'nın bir sözü var. Diyor ki "çocuk elmayı görmeden kokulu soğanı elinden bırakır mı?"  Biz istiyoruz ki çocuğumuz çok televizyona bakmasın, internete girmesin... Ama ne acıdır ki bir çok ebeveyn televizyonun başından kalkamıyor...  Bu konuda özellikle ailenin belli bir bilince ulaşması gerekiyor. Bir atasözümüz var, çocuğu döversen yüzsüz olur, bir şey vermezsen arsız olur... Biz büyükler olarak onlara samimi bir sevgiyle yaklaşmak zorundayız ve onların ihtiyacını karşılamak zorundayız... Bu büyükler olarak bizlerin boynunun borcudur.  Bize düşen iyi ve ahlâklı bir hayat yaşamaktır. Atalarımız zafer değil sefer  demiş... Yani yolu bitirmek değil, yolda olmak önemli... Biz iyi niyetle, samimiyetli bu hayatı yaşayalım, çocuklarımızın yetiştiğini görüp görmemek bizim elimizde değil... Ama bir şeyi biliyoruz, o da Allah bize bir irade nasip etmiş, biz bu iradeyle güzel bir hayat yaşayabilirsek, çocuklarımıza da değerli bir miras bırakmış oluruz. Filozofun biri diyor ki çocuklarınıza susmayı öğretiniz, konuşmayı nasıl olsa öğrenecektir... Umudumuz ve dileğimiz bedenen ve ruhen sağlıklı nesillerin yetişmesidir. Allah bu yolda umudumuzu, dileğimizi ve gayretimizi daim etsin diyor, imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Mavi Tırtıl projesi Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafından imzalandı. Protokol imza töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ve konuklara verilen ikramın ardından sona erdi.

 Mavi Tırtıl Projesi, Akran Eğitimi, Kültürel – Sportif Faaliyetler ve Yaz Okulu gibi projelerden oluşuyor. Bu projelerle birlikte verilecek eğitimlerle yaz ayları boyunca çocukların sosyal, kültürel ve sportif gelişmelerinin yanı sıra milli ve manevi değerlerinin yanında kültürel zenginliklerinin kazandırılması, tiyatro, resim, müzik ve spor aktiviteleri ile beden ve ruh sağlıklarının olumlu yönden gelişmesi hedefleniyor.