Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zemin katında gerçekleştirilen sergide Kültür Bakanlığından getirilen 30 resim yer aldı.

KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş ile Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim Koçak sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi aldılar. Sergi ile ilgili KMÜ Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Özyoldaş, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy’u gündeme getirerek, arkadaşlarına geçmişin değerlerini anımsatmak istediklerini söyledi. 

Sergiyi düzenleyen öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Mehmet Karataş, gençlere Ersoy’un hayatına dair ünlü yazar Mehmet Emin Erişirgil’in “Mehmet Akif-İslâmcı Bir Şairin Romanı” adlı kitabından anekdotlar anlattı. Karataş,  değerlerine önem veren gençleri görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Görüyorum ki gençlik ecdadına sahip çıkıyor. Aslolan bu milletin değerlerine ve medeniyetimizin yetiştirdiklerine gereken önemi vermektir.” diye konuştu.  

Prof. Dr. Kemal Esengün, sergiyi ziyaret edenleri Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna Fatiha Suresini okumaya davet etti. Okunan dualarla vatan şairi Ersoy bir kez daha anılmış oldu.