Gençlik ve Spor Bayramının 94. Yılı Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Karaman’da Gençlik Haftası kutlamaları başladı.
    Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünün Anıt Parka çelenk sunması ile başlayan Gençlik Haftası dün de Gençlik Koşuları, Gençlik Yürüyüşü ile sportif etkinliklerle devam etti.
    YÜZLERCE ÖĞRENCİ KATILDI
    Kazımkarabekir Spor Salonu önünde başlayan Gençlik Koşularının ardından Gençlik Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Vali Murat Koca, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri, yüzlerce öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Stadyum önünde Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüş açılan Gençlik Haftası sloganlı ve ünlülerin verdiği Spor mesajlarının taşındığı pankartlarla Molla Fenari İstikametinden Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüş ile bembeyaz bir insan seli oluşan Molla Fenari Caddesinde Gençlik Haftasında sporun önemine vurgu yapıldı.
    70’LİK DEDE GEÇLERE TAŞ ÇIKARTTI
Gençlik Haftası kutlamalarında Anıt Park’ta kurulan Masa Tenisi gösterilerinde lisanslı sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Bu arada Anıt parkta bankta oturan 70 yaşındaki Lütfü Arat; “Bende oynayacağım”diyerek raketi eline aldı. Sporcu gençlerle ve protokolün bazı üyeleri ile masa tenisinde performansı ile yoğun alkış alan Lütfü Arat’a Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü görevlilerince de “En Gönüllü Genç”ünvanı ile rozet takıldı, şapka hediye edildi.
    Gençlik Haftası kutlamaları sportif yarışmalarda dereceye girenlere madalyaların verilmesi ve atletizm, tekvando ve jimnastik gösterileri ile son buldu. 19 Mayıs Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri 5 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.