KGM Gençlik Kulübü Derneği (Karaman Gençlik Merkezim Gençlik Kulübü Derneği)’nin önümüzdeki dönem İtalya, Polonya, Romanya’daki Erasmus Plus Uluslararası Gençlik Hareketliliği projelerine katılımcı çağrısını yayınlandı. Projelerin tüm masrafları, Avrupa Komisyonu ilgili ulusal ajans tarafından karşılanacak.

Projeler;
1- Proje Adı:Boosting Abilities By Empowering Languages-2
Yer: Italya, Calabria
Tarih: Eylül 2015 ( Net tarih belli değildir.)
Ortaklık: 12 ortak ülke
Katılımcı Profili: 18-25 yaş arası 4 katılımcı, yaş sınırı olmayan 1 lider
Açıklama: Eylül 2014 yılında Italya'da gerçekleştirilen projenin devamı niteliğinde olacak. Kültürel etkinliklerin ve tanıtımların yanı sıra Uluslararası Dil Kampı şeklinde gerçekleştirilecek. Çeşitli aktiviteler olacak.

2- Proje Adı: Folk It Up
Yer: Polonya, Krakow
Tarih: 5-15 Ekim 2015
Ortaklık: 7 ortak ülke
Katılımcı Profili : 18-25 yaş arası 10 katılımcı, yaş sınırı olmayan 2 lider
Açıklama: Dans konulu projede her ülke kendi danslarını sergileyecek ve çeşitli kültürel etkinlikler ve tanıtımlar olacak. Katılımcıların proje öncesinde dans gösterisi hazırlaması istenecek. Dans öğretmeniyle birlikte 1 yerel halk oyunu ve 1 karma modern dans ortaya çıkacak. Tüm katılımcıların yer alması zorunlu olacak.

3- Proje Adı: Bussines Young Entrepreneur
Yer: Romanya, Comanesti
Tarih: 19-29 Ekim 2015
Ortaklık: 6 ortak ülke
Katılımcı Profili : 18-25 yaş arası 4 katılımcı, 1 lider
Açıklama: Kültürel etkinliklerin ve tanıtımların yanı sıra, İşsiz gençlerin iş bulma konusunda yol gösterici etkinlikleri olan bir proje olacak.

KGM Gençlik Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Ayşe Yağmur Süzer yaptığı açıklamada  ‘Tüm aksiliklere rağmen, çizgimizi bozmadan, gençlere faydalı olmaya ve başta ülkemizin, sonra Karaman'ın uluslararası tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Projelerimize 18-30 yaş arası gençlerin başvurularını bekliyoruz.’ dedi.
Başvuru formuna linkten ulaşabilirsiniz:  
https://docs.google.com/forms/d/1zfgVZMqPkEyJVnHkydToEb0K6g3hgxbQ0ioJIjbGYP4/viewform