Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleşen eğitimde liderler, dört farklı salonda gençlik merkezlerinin vizyonu ve hedefleri, gönüllülük, iletişim ve sosyal medya, gençlik çalışanlarının rolleri ve e-sunum konularında bilgilendirildiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinde görev yapan gençlik liderlerinin yetiştirilmesine ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleşen hizmet içi eğitim, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Yaptığı konuşmada, gençlik liderlerinin gençlere ulaşmada köprü olduğunu belirten Akkaya, gençlik liderlerinin kişisel gelişimleri için bu tür eğitim programlarının devam edeceğini söyledi. 

Açılış konuşmalarının ardından Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Can ve Daire Başkanı Gürkan Tekin, gençlik liderlerine seslenerek gençlik merkezlerinin yeni bir misyon ve vizyonla yapılandığını, gerçekleşen ve gerçekleşecek olan başarılı projelerle daha çok gence ulaşmayı hedeflediklerini ve bu anlamda gençlik liderlerine önemli sorumluluklar düştüğünü belirttiler. 
172 gençlik merkezinde görev yapan 542 gençlik lideri için hazırlanan eğitim programı,  iki gün boyunca dört farklı salonda alanında uzman eğitmenler tarafından verildi.  

Kapanış törenine katılarak konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, katılımcılara bundan sonra aldıkları eğitim çerçevesinde daha nitelikli ve başarılı çalışmalar yapmaları temennisinde bulundu. Programın sonunda gençlik liderlerine katılım belgesi verildi.