Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılına dikkat çekmek amacıyla 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.00’da yeni gençlik merkezinde etkinlik düzenleyecek.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde, Çanakkale Deniz Zaferini anlatan konuşmalar, slayt gösterileri, şiir dinletileri, müzik gruplarının türkü dinletisi ve Çanakkale Deniz Zaferini anlatan tiyatro gösterileri yer alacak.
Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki önemini gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde yeni Gençlik Merkezimizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimiz vatandaşlarımızla buluşacak. Yüzyıllarca unutulmayacak Çanakkale Deniz Zaferini bir birinden anlamlı etkinlikle kutluyoruz. Tarih ve kültür arasındaki derin ilişkinin yansıtılacağı programlarımızda Çanakkale Zaferi’nin ruhunu özel etkinliklerimiz, Çanakkale Deniz Zaferini anlatan konuşmalar, tiyatrolar, şiir dinletileri, slayt gösterileri ve türkü dinletilerimiz ile bir kez daha yaşayacağız. Çanakkale Şehitlerimiz için25 Mart 2015 tarihinde düzenleyeceğimiz etkinliklerde tüm Karamanlı vatandaşlarımız yeni Gençlik Merkezimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
Çanakkale’de yaşanılanlar da milli ve manevi birliğimizin, kardeşliğimizin her şartta korunduğunu göstermesine en anlamlı örneklerimizdendir. Bu zaferi birbirinden farklı etkinlikler ile anarak, tarihimize saygımızı, milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.