Okul Müdürü Mehmet Yeter eğitim seminerinde; Okul olarak bu projeye her zaman destek vereceklerini belirterek, projenin önderliğini yapan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Eşi Hilal Uğurlu’ya, bu işe gönül veren herkese teşekkürlerini bildirdi.

Hilal Uğurlu konuşmasında, “ben sizin annenizim, benimde çocuklarım var. Onlara da aynı bilgileri anlatıyorum. Sizden istediğim çöplerle ambalaj atıklarını birbirinden ayırmanız. Geri dönüşebilen atıkları evinizde toplayarak uygun alanlara konuşlandırılmış geri dönüşüm sepetine atın. Böylelikle hem çevremize hem de ekonomimize katkıda bulunmuş olacaksınız.” dedi. 

Semineri sunan Yunus Emre Kültür Vakfı Çevre Mühendisi Emre Eryiğit, öğrencilere Geri Dönüşümün hayatımızdaki önemini anlatan bir eğitim verdi. Daha temiz bir çevre ve kaynaklarını daha ekonomik kullanan bir ülke olmak için toplum olarak geri dönüşüme katkı sağlanmasının altını çizdi.

Öte yandan Hilal Uğurlu, 100. Yıl Ortaokulu Müdürü Mehmet Yeter ile birlikte okulu gezdi. İkili burada, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okulun eksikliklerini değerlendirdi. Hilal Uğurlu, aynı proje kapsamında İmam Hatip Lisesi’ne giderek yetkililerden bilgi aldı.