Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız ve Milli Eğitim Şube Müdürü Selmani Karaçam’ın da hazır bulunduğu program Kethane Camii İmam Hatibi Mustafa Özakın’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği salâvatı şerif ve ilahilerle başladı.


Yağmur ve Medine’nin Gülü adlı şiirlerinin okunduğu gecede, Musab Bin Ümeyr ile Efendimizi (S.A.V.) Medine'ye davet eden heyette bulunmasıyla İslâm tarihine şerefle geçen Hz. Nesibe’nin hayatından kesitlerin öğrenciler tarafından anlatıldı. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program Asrı Saadetten kesitlerin tiyatro oyunu şeklinde sahnelenmesi ile devam etti.

Okul korosunun seslendirdiği ‘Sevdim Seni Mabuduma’ parçası ile öğrencilerin Peygamber Duası öğrenci velilerini duygulandırdı. Program Sonsuz Nur ve Namı Celili Muhammedi kliplerinin sunumu Türkçe Öğretmeni Halit Metin’in okuduğu naat ile sona erdi.
Öğrencilerin geçmiş yıllara nazaran farklı bir program düzenlediğini belirten Okul Müdürü Tanju Yıldırım, eğitim öğretim yanında yıl içinde gündemi aktif bir şekilde takip ettiklerini, değişik programlara imza attıklarını ve başarı için gereken öğrenci, öğretmen ve veli uyumunu  bu şekilde sağladıklarını belirtti.