Görme engelli, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu, 2 dönem İstanbul milletvekilliği yapmış, Türkiye Beyazay Derneği  Genel Başkanı Lokman Ayva, engellilerle ilgili seminerler vermek için Karaman Belediyesi  Engelliler Meclisi’nin davetlisi olarak 22 Ekim Çarşamba günü Karaman’a geliyor. Ayva 22 Ekim’de saat 10:30’da KMÜ Konferans Salonunda, saat 13:30’da İrfan Ataseven Anadolu Lisesinde ve saat 15:30’da Karaman Belediyesi Meclis Salonunda ilgili semineri gerçekleştirecek.

LOKMAN AYVA KİMDİR?

TBMM’'ye girmiş ilk görme engelli milletvekilidir. Türkiye'yi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde temsil eden milletvekillerinden birisidir ve Avrupa Konseyi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin kurucu başkanı olarak görev yaptı de ilk görme engelli üyesi olmuştur. . XXII.ve XXIII. Dönem İstanbul milletvekilliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin kurucu başkanı olarak görev yaptı

1966 yılında Başköy köyünde (Konya) üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. 11 yaşında geçirdiği menenjit nedeniyle görme yeteneğini kaybetti ve öğrenimine beş yıl ara vermek zorunda kaldı. 1982'de Ankara'da Körler Okulu'nda açılan okuma yazma kursunda kabartma yazıyı öğrendikten sonra aynı okulda öğrenimini sürdürmeye hak kazandı. Yüksek öğrenimini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamladı. 1993-1996 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisans yaptı. Doktora çalışmalarına devam etmektedir. Engellilerin ülkemizde sesinin duyulmasına her alanda hizmet etmeye çalışmıştır. Ülkemizdeki engellilere hizmeti amaç edinmiş,”kamu yararı” ibaresi taşıyan Türkiye Beyazay Derneği’nin genel başkanlığını yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.