Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celaleddin Güngörer, Karaman turizmi için önem taşıyan Üçkuyu - Süleymanhacı köy yolunun standartlarının yükseltilerek asfaltlandığını söyledi.
Yapımı geçen hafta biten yolda incelemelerde bulunan Güngörer, yaptığı açıklamada Karadağ'da bulunan ve geçmişi Hititler'e kadar dayanan tarihi kalıntıların, il turizmi için çok önemli olduğunu belirtti.

Çumra Çatalhöyük'ü gezen binlerce turistin Karadağı da gezmek istediğini fakat uzak olduğu için gelmekten vazgeçtiklerini anlatan Güngörer, şunları kaydetti:

" Çatalhöyük'e gelen ziyaretçiler, Karadağ'a uğramak için önce Karaman'a gelmek zorundalar. Daha sonra yine 40 kilometrelik bir yolculuktan sonra Karadağ'a gidebilirler. Çatalhöyük'le ilimize bağlı Süleymanhacı köyünün arası 30 kilometre. Süleymanhacı ile Karadağ'da bulunan Üçkuyu köyünün arasında 10 kilometrelik bir yol var. Bu yol eskiden toprak bir yoldu. Bu yolu genişlettik ve asfaltladık. Şimdi Çatalhöyük ile Üçkuyunun arası 40 kilometreye düştü.  Yani Çatalhöyük'ten Karadağ'a gitmek isteyen bir turist kafilesi 110 kilometre değilde 40 kilometre yol gelmiş olacak. Ayrıca civar köylerde yaşayan vatandaşlarında talepleri bu yolun düzeltilmesi yönündeydi."

Yolun tümünü İl Özel İdaresi imkanlarıyla yaptıklarını aktaran Güngörer, " Karaman olarak turizmden yeteri kadar pasta alabilmek, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtma gibi bir hedefimiz var. Yapılan bu çalışmalarla hedeflerimize biraz daha yakınlaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.