2006 yılından beridir ilimizde faaliyet gösteren Karaman Günışığı Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimini seçti.

Olağan üstü genel kurul toplantısını geçekleştiren Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden yapılan açıklama ise şöyledir;’’ Karamanda birkaç gönüllünün girişimiyle kurulan Derneğimiz, yaklaşık 7 senedir ilimizde gerçek ihtiyaç sahibi tüm ailelere yardımlarını devam ettirmektedir. Derneğimiz, İlimizde ve yurt dışında ki hayırseverlerin destekleriyle bugüne binlerce fakir aileye ulaşarak, gıda, temizlik, yakacak, giyim ve ikinci el ev eşyası konusunda tatmin edici yardımlarda bulunmuştur. Derneğimiz daha iyi hizmetler vermek adına olağan üstü genel kurul yaparak, üyeler yeni Dernek Yöneticilerimizi seçmiştir. Kongremiz, Dernek Başkanı İlyas Yiğitoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Divan oluşturularak, Divan Başkanlığa Halil Yeşildal, Başkan Yardımcılığına Recep Oğuzcan, Yazmanlığa Tevfik Baran seçilmiştir. M. Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu raporları ve Dernek gelir gider hesapları da ayrı ayrı okunarak oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Raporların okunmasının ardından Yönetim ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerin belirlenmesi için seçime gidilmiştir. Seçim sonucunda ise;

 

Yönetim Kurulu Üyeliklerine :

Asil Üyeler :                                                                  Yedek Üyeler :     

1-) Mustafa Türkmen                                                           1-) H.Ömer Yamaç

2-) Kazım Efe                                                                       2-)İlyas Yiğitoğlu

3-) Halil Yeşildal                                                                   3-)Ayşe Taşol

4-) Esat Kantar                                                                    4-)Mustafa Bilgiç

5-) İbrahim Büyükkaymaz                                                    5-)İsmail Çevik

Denetleme Kurulu Üyeliklerine :

Asil Üyeler:                                                                                    Yedek Üyeler :

1-)Recep Oğuzcan                                                                       1-)Ömer İpek

2-)Tevfik Baran                                                                           2-)Osman Aslan

3-)Bekir Arabacı                                                                          3-)Ali Osman Cevher

Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mustafa Türkmen seçilerek göreve başlamıştır. Yeni Dernek Başkan’ı Türkmen;’’ Şimdiye dek Derneğimize katkısı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız. Özellikle eski Dernek Başkanımız İlyas Yiğitoğlu’ na, yönetim kurulu üyelerin  verdikleri emeklerden dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Dernek çalışmalarımıza daha da hız katarak, aldığımız bu sorumluluğun bilinciyle gerçek ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşmaya çalışacağız’’dedi. Dilek ve temennilerin ardından Kongre sona ermiştir’’ denildi.