Hollanda'da başarılı girişimcilerimizden biri olan işadamı hemşerimiz Mehmet Kabakyer, kurmuş olduğu şirketler ile şuana kadar 15 milyon Euro üzerinde vergi ödeyerek, Hollanda ekonomisine ciddi katkılar yaptıklarını söyledi.
 
Ticari ve sosyal çalışmaları hakkında Hollanda'da görev yapan Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan işadamı Mehmet Kabakyer, aslında her ülkenin girişimcisinin aynı zamanda o ülkenin işçisi olduğunu, ülkenin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını ifade etti.
 
Girişimci Mehmet Kabakyer, 38 yıldır Hollanda'da ikamet ettiğini, son 6 yıldır Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) başkanlığını yaptıktan sonra bir bayrak değişimi ile görevi devretmesi ile birlikte Avrupa Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNİTEE) Başkan yardımcılığı görevini üstlendiğini söyledi. Kabakyer, değişik sektörlerde ticari faaliyetlerde bulunduğunu, son olarak otel işine girdiğini, Rotterdam şehrinde Hotel Port isminde bir otel işlettiğini söyledi.
 
Kabakyer, “Otelimiz üç yıldızlı, tamamen iş dünyasına hitap eden, 27 oda kapasiteli, 52 kişinin konaklayabileceği bir otel. Otelimizde, Akdeniz usulü, kahvaltı ve helal ürün yemekleri ile hizmet veriyoruz. Otelimiz, Rotterdam merkezinde ulaşımı çok kolay yerdedir.” dedi.
Hotel Port'un aynı zamanda aile ortamını aratmayacak bir kalite ile hizmet verdiğini söyleyen Kabakyer, “Müşterilerimize aile ortamı konforu vermek amacı ile eşim ve çocuklarımla hizmet veriyoruz. HOGİAF yönetiminde yaptığımız çalışmalar neticesinde network ve lobi çalışmalarım gelişti. Bu anlamda her iki ülkenin iş dünyasına kazanç getirmesi adına, girişimcilerin karşılıklı yatırım yapmalarını teşvik etme, yol ve yöntem gösterme, doğru adres gösterme, bilgi aktarma adına bir çalışmamız oldu. Bu anlamda Hollanda'nın iki büyük inşaat şirketini Türkiye'ye yönlendirme adına çalışmamız oldu.”
 
Rotterdam’daki en iyi 3 yıldızlı oteliz
“Halen çalışır vaziyette olan otelimizde, çift, tek, dubbel, süit odalarımız var. Şunu gururla söyleyebilirim ki, Rotterdam’daki mevcut 3 yıldızlı oteller içinde en iyi otel biziz. Bunu belediye ve Otelciler Birliği teyit etmiştir. Yeni olmamız, ulaşım açısından kolay ve imkânlarının daha geniş olması bakımından en iyisiyiz. Otelin kullanım alanı 800 m2 ve 5 kattan oluşuyor.”
 
“Otelimizin bulunduğu yer ada, 4 tarafı sularla çevrili. 2 köprü vasıtasıyla ulaşım sağlanıyor. Delfshaven ilçe belediyesi sınırlarında bulunan ve savaşta yıkılmayan tarihi bina otelimiz olup, şehir merkezine çok yakındır. Yürüyerek 12 dakikada merkezdesiniz. Rotterdam iş merkezlerinin ve turistik bölgenin olduğu yerdeyiz.
 
Otelimize ağırlıklı olarak gruplar, tur ile gelen müşteriler ağırlıkta. Tur olduğu zaman paket hizmeti (konaklama, taşıma, yemek vs.) veriyoruz ki, bu karşılıklı anlaşmaya tabi. Otelde sabah kahvaltı hizmetimiz var. Müşterilerimizin ne tür yemek istediklerine göre sipariş hazırlıyoruz.”
 
Rotterdam turizm alanında geleceği parlak bir kent
“Otelcilikte, gerek diğer alanlarda gerekse bu piyasanın ihtiyacı olan alanlarda, yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere de destek yapacağız. Hollandalı Türkler otel sektörüne çok yeni yeni girmeye başladı. Otelcilikte, ülke genelinde yüzde 3 oranında bir potansiyele sahibiz. Türkler genel olarak orta dereceli 2 yıldızlı 3 yıldızlı otelleri işletiyorlar. Türk girişimciler olarak bu sektöre yeni girdiğimiz için daha almamız gereken çok yol var. İnanıyorum ki ileriki yıllarda 4 ila 5 yıldızlı otelleri işletmeye başlayacağız, Rotterdam bu açıdan şanslı. Şehrimizin liman ticaretinde aktif olması nedeni ile turizm alanında da ilerliyor. Bu açıdan Hotel Port olarak, ülkenin turizm sektörüne de önemli katkılar yapacağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.
 
O aynı zamanda sporcu
Fiziki olarak engelli olan ancak başarılı olmak için ‘engel tanımayan’ bir karaktere sahip Girişimci Mehmet Kabakyer, ARROWS’ 81 adlı Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nün 2007’den beri başkanlığını yapıyor. Kabakyer, “Tekerlekli sandalye basketbol takımında oynadım, bu sporu yaklaşık 22 yıl yaptım. Milli formayı giymeyi çok arzu ettim ancak olmadı. Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının kurulması çalışmalarında öncülük yaptım. ARROWS’ 81 adlı Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nün 2007’den beri başkanlığını yapıyorum. Öyle ki, İngiltere’de oynanan olimpiyatlarda, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Türkiye’yi temsil etti. Türkiye’de bulunan 8 milyon insanımızın spor vesilesiyle gün yüzüne çıkmasına katkıda bulunmak benim için övünç kaynağıdır. Evden dışarı çıkamayan bu insanlarımız şimdi A noktasından B noktasına çıkmaya başladı. Ben de bu ülkenin bir ferdiysem mevcut haklarımdan faydalanmak istiyorum diyerek, özellikle yolların mimari açıdan daha düzenli hale getirilmesine önayak olan engellilerimiz; artık Avrupa standartlarında yolların olmasını istemektedirler.” şeklinde konuşmasını tamamladı.
 
Mehmet Kabakyer kimdir?
1 Ocak 1965 Karaman -Madenşehir doğumlu hemşerimiz Mehmet Kabakyer (48), Hollanda ekonomisine ciddi katkılar yapan şirket sahiplerinden bir tanesi. Kabakyer kendisini şöyle anlattı: “Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. 10 yaşında aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya geldim ve 38 yıldır Hollanda’dayım. İlkokul 3.sınıftan itibaren eğitimimi Hollanda’da aldım ve elektronik teknisyeniyim. Öğrencilik yıllarımda gündüzleri çalışıp, akşamları okula giderek eğitimimi tamamladım.”