Yolcu ve yük taşımacılığı yapabilmek için ticari bir belge olan SRC belgesi almak kazanmak artık daha kolay. Yıllardır Karaman halkına ehliyet ve yerel bir basın olarak hizmet eden, Karaman'ın öz sermayesi olan firma yetkilileri, gücüne güç katarak yeni açmış olduğu Güven SRC Kursu ile yolcu ve yük taşıma belgesi olan mesleki yeterlilik belgesi SRC'yi vermeye başladı.   

Tahsin Ünal Mah. 27 .sk no:13/6  3. katta faaliyete başlayan Güven SRC Kursu , dinamik ,daha güçlü ve işten anlayan ekibiyle kısa zamanda sektörel anlamda daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyor.
Alo SRC telefon hattı olan 214 20 20  ve GSm 543 214 20 20 irtibat numaralarıyla  7/24 bilgi veriyorlar. Ayrıca ilk 100 müşteriyi sürpriz hediyeler bekliyor.

Peki SRC belgesi nedir?
Asıl adı Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Src belgeleri 4925 Sayılı Taşıma Yönetmeliğine göre ticari araç kullanan şoförlerin alması gereken bir belge türüdür. Yasa gereği ticari araç kullanan sürücülerin src belgesinin olmaması durumunda hem aracı sevk ve idare eden şoföre ve araç sahibine cezai işlem uygulanır. Para cezaları her yılın başında enflasyon oranında bakanlık tarafından arıtılır. Ayrıca, yetki belgesi sahibine de uyarma (ihtar) cezası verilir. Sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka src kursuna başvuru yaparak belgelerini almaları gerekmektedir.

Src Belgesini Kimler Almalıdır?
Src belgesi kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs gibi insan ve eşya taşıyan araçları sevk ve idare edecek olan şoförlerin almaları kanuni bir zorunluluk olan belgeyi ifade eder.

Src Sınavları:
Src belgesi sınavlarını T.C.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilmektedir. Sınavlar yılda dört kez düzenlenmekte olup, üniversitelerde yapılmaktadır. Src sınavında taban (geçme) puan altmış tır. Altmış ve üstü puan alan src kursiyerleri src belgesini almaya hak kazanırlar.