Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi ve Karaman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir hain saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Özdemir şunları kaydetti:

‘’İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde terör örgütü militanları tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmiştir. Saldırı emrini verenleri ve onların arkasındaki güçleri lanetliyor, savcımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Ülkemizde birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ortamının milletin desteğiyle güçlendiği dönemde, bu manevi iklimi kendi küresel çıkarları için elverişli bulmayan emperyal güçler bir kez daha maşa terör örgütü eliyle sahneye çıkmış; görevi başındaki masum bir insanı katletmiştir.

Türkiye’nin siyasi istikrarını bozmak, ekonomik yönden güçlenmesini akamete uğratmak, milletimizin huzur ve refahını ifsat etmek adına hain saldırıyı planlayanlar bilmelidir ki, bu ülke insanı, bu ve benzeri kaos olaylarını çıkarmaya yönelik karanlık eylemlerin arkasındaki emelleri çok net görmektedir. Feraset sahibi milletimiz, bütün bunların, atılan olumlu adımları sekteye uğratmaya matuf olduğunun bilinciyle hareket ederek, kardeşliğimizi asla bozdurmayacak, daha da pekiştirecektir.

Millet olarak, birlikte hareket ederek, fitneye prim vermeyerek bütün engelleri aşacağız. Eğitim-Bir-Sen’in bir ferdi olarak, milletimizi, belli aralıklarla başvurulan bu tür kirli oyunlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor; bunlara maşalık yapanları kınıyoruz.

Yapısı ve işlevi itibarıyla güvenli ve korunaklı olması gereken adli kurumların bu derece güvenlik zafiyeti için olması büyük bir eksikliktir. Yetkilileri, bundan sonra gerçekleşmesi muhtemel benzeri olayları önleyici tedbirleri bir an önce almaya çağırıyoruz.

İrfanıyla her zaman hakkı ve hakkaniyeti gören halkımızın terör örgütlerinin ve onları kullananların tuzağına düşmeyeceğine dair inancımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. ‘’ dedi.