Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;
''Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin almış olduğu karar uyarınca Türkiye genelinde 7 ilde yapılan bölge mitingleri 05 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 12.00'de düzenlendi. Aralarında Karaman ilimizin de bulunduğu Ankara, Aksaray, Niğde, Isparta, Antalya ve Konya illerinden üyelerin katılımı ile gerçekleşen ‘’HAKKIMIZI İSTORUZ’’ bölge mitingimiz ise 05 Mayıs 2012 Cumartesi günü Konya ilinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü karşısında saat 12.00'de yapılmıştır.
Mitingde konuşan Türkiye Kamu-Sen İç Anadolu Bölgesi illerinin başkanları özellikle mayıs ayına gelmiş olmamıza rağmen bir türlü belli olmayan memur maaş zammı oranlarını, memurların özlük ve maaş haklarında yapılması beklenen ama bir türlü yapılmayan uygulamaları sert bir dille eleştirdiler. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi temel kalemlere yapılan aşırı zamlar ve hala memur maaş zamlarındaki belirsizlik ve memur maaşlarındaki temel tüketim maddelerine oranla oluşan erimeler protesto edilirken yetkililer bir an önce göreve davet edildi. Bununla birlikte ek ödemeden hala yararlanamayan öğretmen ve akademisyenlerin durumları, son zamanlarda sağlık ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete seyirci kalınması da mitingde özellikle eleştirilen noktalardan birisiydi. 

Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen'in Türkiye'nin dört bir yanında tüm kamu çalışanlarıyla tek vücut olduğunu, haksızlıklara dur demek için gücünü seferber ettiğini söyledi. Kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların artarak devam ettiğini ifade eden ÜNAL, "Milletimize kamu hizmeti sunan çalışanlarımızın sorunlarına her geçen gün yenileri eklenmekte. Memurlarımız büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıyadır" dedi. Ünal, kurumlar arasında ücret adaletsizliği bulunduğunu savundu.
Kamudaki taşeron şirketlerde çalışan eleman sayısının 10 binden 467 bine yükseldiğini iddia eden ÜNAL, hükümetin istihdam politikasını eleştirdi. ÜNAL, memurların ilk defa yeni yıla maaş zammı alamadan girdiğini, 5 aydır zamsız maaş ile baş başa bırakıldıklarını dile getirdi.
Mücadelelerinin, hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı için olduğunu ifade eden ÜNAL, toplu sözleşme hakkını sonuna kadar kullanmak için mücadele edeceklerini belirtti.
"Bu kutlu mücadelede bizimle birlikte, hakkın, hukukun ve doğrunun yanında olan herkese selam olsun" diyen ÜNAL, "Sizler yüreğinizi ortaya koydunuz. Emeğinizin karşılığı için buradasınız. Haklıyız, hakkımız alacağız ve mutlaka kazanacağız" şeklinde konuştu.

Mitingde özellikle Kamu-Sen Isparta Şubesinden gelen görevliler tarafından tüm katılımcıların, emniyet güçlerinin ve halkın üzerine gül suyu sıkılması da dikkat çekici bir unsur olarak gözlerden kaçmadı,''denildi