Halı Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halı yıkarken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Halı yıkarken bazı önemli ve püf noktalarının ihmal edilmemesi iyi bir halı temizliği için şarttır.

Aksi takdirde saatlerce süren halı yıkama işlemleri verimli bir temizlik ortaya çıkarmayacak ve üstelik harcanan su miktarı ve deterjan miktarı ile kalacaktır. Su ve deterjan sarfiyatına verilen para ise verilen emeğin karşısında israf olarak görünecektir.

Evde halı yıkamak isteyenler için önemli hususları bu şekilde sıraladık. Aslında evde halı yıkamak biraz meşakkatli ve zor bir işlemdir. Tek bir kişi ile evdeki tüm halıların temizlenmesi zor olacağından en az 2-3 kişi gerekiyor. Ayrıca su sarfiyatının fazla olması ve iyi bir deterjan/şampuan seçiminin yapılamaması da diğer sorunlar. Bu yüzden size zor gelecekse mutlaka profesyonel hizmet veren beşiktaş halı yıkama firmasına danışın.

Halı yıkama konusunda son yıllarda o kadar çok alternatif geliştirildi ki gelişen modern teknoloji sayesinde artık daha iyi sonuçlar alabiliyoruz. Halı yıkama işlemlerini evde yapmak yerine modern tesislerde otomatik makinelerle gerçekleştirmek de mümkün. Şüphesiz bu seçimlerimizi en çok etkileyen şey ise halı yıkama fiyatları. Halı yıkama fiyatları her firmadan firmaya farklılık gösterse de metrekare üzerinden verilen fiyatlar genel olarak benzerdir. Piyasada 3 TL’den başlayan metrekare halı yıkama fiyatları değişen fiyatlarla sunulmaktadır. Halılarınızda kalıcı leke çıkarma çözümleri için ise ekstra bir çalışma gerektiğinden ilave ücretler istenebilir.

Halılarını evde yıkamak isteyenler de olacak elbette. Evde ya da bahçede, apartmanın önünde, balkonda yer alan geniş platformları bu temizlik için kullanabilirsiniz. Halı yıkarken dikkat edilmesi gerekenleri başlıca şu şekilde sıralayabilir:

  • Halının yüzeyi güçlü bir vakum özelliği bulunan süpürge makinesi ile çekilmelidir. Yüzeysel kirler ve tozlar iyice çekildikten sonra yıkama safhasına geçebiliriz.
  • Halı temizliğinde kullanılacak olan deterjan kaliteli olmalıdır. Kaliteden kastımız ise kesinlikle fiyat değildir. Bazen daha düşük fiyattaki temizlik malzemelerinin daha iyi sonuçlar verdiği görülmektedir.
  • Halı temizliğinde deterjana ilave olarak güçlü etki ve yumuşatma sunan şampuan ürünleri tercih edebilirsiniz. Şampuan ürünleri yumuşatma özelliği sayesinde halı dokularının birbirinden ayrılmasını sağlar. Ayrılan dokular arasında ise biriken kirler kolayca çıkarılabilir.
  • Deterjan ve şampuan dökülürken bir yandan da iyice bastırma, çiteleme, fırçalama işlemleri uygulanmalıdır.
  • Halının overlok kısmı dediğimiz kenar püsküllü kısımları var ise buralara çok baskı yapmadan temizlik uygulanmalı. Aksi takdirde iplikler sökülebilir.
  • Son aşamada ise su ile durulama yapıp yüzey kimyasallardan iyice arındırılmalıdır.

www.besiktashaliyikama.com faaliyetlerini sürdürerek müşterilerine 7/24 halı yıkama hizmeti sunuyor. Bunun için bir telefonla bize ulaşmanız ve sipariş talebi oluşturmanız yetiyor. Üç gün gibi kısa bir sürede tüm halılar temizlenip adresinize kadar teslim edilmek üzere yola çıkıyor.