Karaman Belediyesi tarafından Mümine Hatun Kültür Sitesi bünyesinde Yunuskent Mahallesi’nde hizmet verecek olan merkezde o semtteki hanımlar, hem spor faaliyetlerinde bulunabilecek hem de sosyal yaşamın içinde daha etkin rol alabilecek.

Hanımların uzman hoca eşliğinde sporlarını yapacağı merkez, pazar günleri hariç her gün açık olacak. İleriki dönemde ek binalarla genişletilecek merkezde daha sonra ev ekonomisine katkı, meslek edindirme, el sanatları gibi kurslar da düzenlenecek. 

Merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, merkezi kadınların sosyal hayatta daha fazla yer alması amacıyla açtıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri her işi Allah rızası için yaptıklarını belirten Uğurlu: “Hizmetlerimizin büyük bir bölümü hanımlara yönelik faaliyetler içeriyor. Sizlerin lâyık olduğu değeri çok iyi biliyoruz. Burası daha önce atıl vaziyette duran bir yerdi. Hızlı bir çalışmayla restore ederek bu semtte oturan hanımlarımızın faydalanabileceği bir spor merkezi haline getirdik. Buranın kapasitesini genişletip hanımların daha çok sosyal faaliyetten yararlanabileceği bir yer haline getireceğiz” dedi.

Önümüzdeki dönemde bu tesislerden merkeze uzak başka bölgelerde de açılacağının müjdesini veren Başkan Uğurlu, bunun dışında her hafta yeni bir tesisin açılışını yapacaklarını söyledi. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde eşi Hilal Uğurlu’nun kendisine büyük destek olduğunu vurgulayan Başkan Uğurlu bu katkısından dolayı eşi Hilal Uğurlu’ya da teşekkür etti.

Yunuskent Spor Merkezi, açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete girerken açılışa; Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve hanım vatandaşlar katıldı.