AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker Sudurağı beldesi ve Kılbasan köyünde yağmur duasına katıldı. Kılbasan köyünde ağaç dikim törenine de katılan adaylar daha sonra Çakırbağ köyünde vatandaşlarla buluştu.

Kılbasan köyündeki ağaç dikiminde konuşan Recep Konuk, Konya Şeker olarak şuana kadar 18 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını ve 78 milyona sahip Türkiye’de her 4 kişiden biri adına ağaç diktiklerini söyledi. Konuk, önümüzdeki günlerde Karaman’da da ağaçlandırma çalışmalarına önem vereceklerini ifade ederek hedeflerinin Türkiye nüfusu kadar ağaç dikmek olduğunu kaydetti. Ağaç dikim sonrası Çakırbağ köyünde halka hitap eden adayların kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduğu görüldü.

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarını sürdürüyor. Partililerle birlikte önce Sudurağı beldesinde yağmur duasına katılan Konuk ve Şeker’in ikinci adresi Kılbasan köyüydü. Burada da yağmur duasına katılan adaylar duanın ardından ağaç dikim törenine katıldı. Adaylar ve partililer kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdular. Ağaç dikimi sonrası açıklamalarda bulunan Recep Konuk, Konya Şeker olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini ve ağaçlandırma projesinin sosyal bir sorumluluktan öte sosyal bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Konuk açıklamasında şunları söyledi: “Her vatandaşın, her kuruluşun gücü ve bilgisi oranında topluma katkıda bulunması, sosyal sorunların bir tarafından tutması gerektiğine içtenlikle inanıyoruz. Bunu, vicdani, ahlaki ve toplumsal sorumluluğun gereği olduğu kadar, sürdürebilir bir ekonomik gelişme için de gerekli görüyoruz. Konya Şeker’in Ağaçlandırma Projesi 2002 Yılında ilk olarak Fidanlık oluşturulması için yapılan hazırlık çalışmalarıyla start almış, proje çerçevesinde ilk kapsamlı ağaç dikimi 2004 yılında gerçekleştirilmiştir. 2013-2014 ağaç dikim sezonu sonu (Nisan 2014) itibarıyla proje kapsamında dikimi gerçekleştirilen fidan sayısı 13 milyondan 2014-2015 yılı ağaç dikimi sezonunda bu rakam 18.3 milyona çıkarılmıştır. Bu şu anlama geliyor 78 milyona sahip ülkemizde her 4 kişiden biri için ağaç dikmişiz. Bu gurur verici bir rakamdır. Bugün belirlediğimiz hedef ise Türkiye nüfusu kadar ağaç dikmektir. Bunu da gerçekleştireceğiz.”

Her yıl dikimini yaptıkları fidanların % 90’nını Çumra Kampüsü’nde kurulan kendi fidanlıklarından, % 10’nunu ise devletin ve özel sektörün fidanlıklarından temin ettiklerini ifade eden Konuk, “Dikimi gerçekleştirdiğimiz ağaçların, doğal ortamda kendi kendilerine gelişimlerini sağlayacak kök uzunluğuna ve doğal şartlara dayanıklı hale gelene kadar (ortalama 5 yıl) bakımı ve sulaması Konya Şeker’in Ağaçlandırma ekipleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu da ayrı bir özveri isteyen iştir. Proje çerçevesinde dikilen ağaçlardan %95’lik tutma oranı yakalanmıştır” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra tohum çalışmalarının da devam ettiğini belirten Recep Konuk, “Biz artık kendi tohumumuzu kendimiz üretiyoruz. Tohum konusunda artık dünya ülkelerine muhtaç olmayacağız. Türkiye her alanda 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 7 Haziran Yeni Türkiye'nin doğum günü olacaktır. Yeni Türkiye’de çiftçi kardeşlerimiz iktidar olacak. Onları kimseye muhtaç etmeyeceğiz” dedi.

Önümüzdeki süreçte Karaman’da da ağaçlandırma çalışmalarına önem vereceklerini belirten Recep konuk, “Peygamber Efendimiz ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin’ diyor. İşte bizde bu hadisten ilham alarak Türkiye nüfusu kadar ağaç hedefi belirledik. Hedefimizi gerçekleştirme yolunda Karaman başta olmak üzere bölgemizdeki ağaçlandırma çalışmalarını hızlandıracağız ve Karaman’da herkesin bir dikili ağacı olacak” dedi.

“Halkın teveccühü sorumluluğumuzu artırıyor”

Adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker daha sonra Çakırbağ köyünde vatandaşlarla buluştu. Her ziyaret ettikleri bölgede olduğu gibi burada da halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan adaylar talepleri de dinledi. Ziyaret ettikleri bölgelerde kendilerine gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Recep Konuk, “Bu ilgi sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Vatandaşlarımızın gözlerindeki umut ışığını gayet net görebiliyorum. Bizler bu umudu boşa çıkarmamak adına bu teveccühe layık olabilmek adına var gücümüzle çalışacağız ve Karamanımızı her yönüyle marka şehir yapmak için çaba sarf edeceğiz. 7 Haziran günü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun gözü kulağı Konya’da Karaman’da olacak ve buradan çıkacak sonuç bunun için çok önemlidir. Bizler alacağımız rekor oy oranı ile Başbakanımıza verdiğimiz desteği 7 Haziran günü göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ak Parti’nin İki vekil çıkarma konusunda oy kaygısı yok ancak destek konusunda oy oranını ne kadar artırabilirsek elimizde o kadar güçlü olacak. Bizim elimiz güçlü olduğu kadar Sayın Başbakanımızın kendi bölgesinden aldığı oy oranı ile onun elini de güçlendirmiş olacağız” dedi. Amaçlarının ötekileştirmeden ayrım yapmadan tüm Türkiye’yi kucaklamak olduğunu ifade eden Konuk, “Kardeşlik ve barış ortamı olmazsa ilerleme kaydedemeyiz. Bizim amacımız ayrım yapmadan tüm Türkiye'yi kucaklamaktır. Biz bunu yapan tek partiyiz. Bu yüzden AK Parti’ye olan teveccüh artmıştır. Her seçimden zaferle çıktık. Bu seçimden de siz hemşehrilerimizin oyu ve duası ile zaferle çıkacağız İnşallah'' dedi.