Memur Sen İl Yönetimi 20 gündür bütün Türkiyede devam eden özgürlük için on milyon imza kampanyasıyla ilgili olarak, bilgi vermek, kampanyanın 8 Şubata kadar devam ettiğini kamuyona bildirmek ve Karaman halkının desteklerinin devam etmesini talep etmek üzere sitemizi ziyaret etti.


Ziyarette Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir: "Artık normalleşen ve kimsenin kılığıyla kıyafetiyle değil niteliği ve ürettiğiyle öne çıktığı bir ülkede yaşamak isiyoruz. Bu konuda hükümetin ve meclisin köklü bir adım atmasını bekliyoruz. Özellikle Milli Eğitimde en son çıkan ve bizim de destek verdiğimiz forma zorunluluğunu ve tektipçiliği kaldıran yönetmelik maalesef eksik kalmıştır. Bu durum başörtüyü dışarda tutmadan,  öğretmenleri ve bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmeli ve düzeltilmelidir. Bu vesileyle belirtelim; Evet eğitimde köklü değişiklikler yapılmıştır; 4+4+4 sistemi, seçmeli Kuran ve Siyer dersleri, teşkilat yapısının değiştirilmesi, milli güvenlik derslerinin kaldırılması v.s. gibi. Yapılan bütün bu olumlu yenilikler dolayısıyla eski Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz Ömer Dinçer beye müteşekkir olduğumuzu, onu yaptığı güzel hizmetler sebebiyle hayırla yadedeceğimizi söylemek hakbilirlik ve kadirşinaslığın gereğidir. Teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra yapılması gereken şey kılık kıyafetle ilgili olarak eksik kalan noktaların tamamlanması ve bütün memurlar için kıyafet özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, şeklin değil içerik ve niteliğin ön plana çıkartılmasıdır."dedi.


İmzalarıyla destek vermek isteyenler için Aktekke meydanında bir standın olduğu, ayrıca www.ozgurlukicin10milyonimza.com sitesinden de destek verilebileceği dile getirildi.


Ziyarette Sağlık Sen Şube Başkanı İdris Güneş, Büro Memur Sen İl Temsilcisi Cavit Bardak, Toç Bir Sen İl Temsilcisi Mikail Duman, Ulaştırma Memur Sen İl Temsilcisi İrfan Keleş ve Enerji Bir Sen İl Temsilcisi Mehmet Arıman da hazır bulundu.