Karaman’da 22 bin kişinin katıldığı Herkes Onu Okuyor projesinin cezaevi ödül töreni düzenlendi.
Karaman M Tipi Kapalı Cezaevinden düzenlenen programa Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Mehmet Sami Çağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, Garnizon Komutanı Selçuk Boz,  Cumhuriyet Savcıları Turgay Demir ve Mehmet İlhan, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu, Müftü Vekili Mustafa Kınay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Karaman Baro Başkanı Bayram Ali Bulut, kurum idarecileri, Karama Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Yahya Okcu, Dernek üyeleri, mahkumlar ve basın mesnupları katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Cezaevinde 4 yıllık Üniversite’yi derece ile bitiren Samet Özgür Demir’e  Anadolu Üniversitesinden gönderilen Yüksek Onur Belgesi’ni Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen tarfından takdim edildi.

Konuşmaların ardından mahkûmlardan ve Din görevlisi İsmail Hakkı Yüksel ile Fahrettin Kerim Mutlu’dan oluşan ilahi gurubu katılımcılara ilahi ziyafetinde bulundu.

Projeye destek veren kurumlara plaket taktim edilirken, Sınavda dereceye giren tutuklu ve hükümlülere de ödülleri verildi.