Programı Samanyolu Televizyonu ekranlarından tanıdığımız sunucu Asım Yıldırım sundu. Allah Resulü Hz. Muhammed (SAV) hayatından kesitler sunan Asım Yıldırım, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Efendimize salatu selam getirmenin önemi üzerinde durulduğu programda, Allah Resulu adının anıldığı yere teşrif eder diyen programın sunucu Yıldırım, izleyicileri bolca salatu selam getirmeye davet etti. Peygamber Yolu Derneği öncülüğünde Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) organizesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'i SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına bu yıl da Karamanlılar büyük ilgi gösterdi. 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Düğün park’ta yapıldı.  Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Kuranı Kerim Güzel Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz’ın  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece Asım Yıldırım’ın sunumuyla devam etti.

Karamanlıların yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin ile SP-BBP İttifak adayı Ali Çiftçi, Aktif Sen Karman Temsilcisi Cumhur Akıl, Türk Eğitim Sen yönetim kurulundan katılımcılarla renklendi.  Kaybedeni olmayan yarışmada yetişkin, lise, ortaokul ve ilkokul kategorilerinde yapılan sınavlar, salon ve internet olmak üzere farklı gün ve seanslarda düzenlendi. İlkokullu yarışmacılar "Sevgili Peygamberimizin Hayatı", ortaokullular "Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (SAV)", liseliler "Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş-Sulh Peygamberi (SAV)", yetişkinler ise "İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz (SAV)" adlı kitapları okuyarak sınava girdi. Dereceye giren 63 kişi akıllı telefondan tablete, bisikletten televizyona, bilgisayardan bulaşık makinesine kadar değişik ödüllerle ödüllendirildi. İlkokul kategorisinde tam puan alan Esra Sude Teyin, Sinem Erkan ve Özgül Ünlü, ortaokul kategorisinde Mustafa Çakır, Lise kategorisinde Oğuzhan Taş ve yetişkinler kategorisinde Ömer Bozkurt birinci oldu. Yetişkinler kategorisinde umre kazanan Ömer Bozkurt aynı zamanda Türkiye 22.si oldu. Ödül töreni Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Kuranı Kerim Güzel Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz’ın okuduğu ilahiler, Karaman’da okunan hatimlerin duası ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Herkes O’nu Okuyor yarışması 4 yıl önce Karaman’da başladı. Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Başkanı Abdulkadir Gök, 4 yılda sadece Karamanda 61 bin kişinin Efendimizin hayatını okumasıyla anlam kazanan 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasının başladığı günkü heyecanıyla yoluna devam ettiğine dikkatleri çekerek, “Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyabilmek, tanıtabilmek için bir yarışma düzenlemiş; adını da ‘Herkes O’nu Okuyor’ koymuştuk. Karaman’da başlayan yarışma, önce 81 il dâhil bütün Türkiye’ye; ardından Endonezya, Hindistan, Amerika, Kanada başta olmak üzere tüm dünya’ya yayıldı.”  Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. dedi.