Karaman Eğitim Bir Sen Şube Yönetiminden yapılan basın açıklamasında, “Bilindiği üzere birkaç haftadır milli eğitim camiasında bankalarla promosyon anlaşması yapılmaya çalışılmaktadır. Sürecin geldiği noktada kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliği münasebetiyle Eğitim Bir Sen olarak bir açıklama yapma zorunluluğumuz hâsıl olmuştur.

Mart 2015 de bitecek olan maaş promosyon anlaşmasının yenilenmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon üye sayısı itibariyle üç büyük sendikadan birer temsilci, her kademe okul müdürlerinden birer temsilci ve milli eğitim yetkilisi olmak üzere yedi kişiden oluşmuştur. Komisyon çalışmalarına başladıktan sonra yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen komisyonun kendileri dâhil üç kişiden oluşması gerektiği yönünde itirazda bulunmuş ve diğer sendika temsilcileri ve okul müdürleri komisyondan çıkarılmıştır.  Bundan sonra yapılan görüşmeler bizim dışımızda şekillenmiştir. Sendika temsilcimiz en son 29 Ocak’ta yapılan açık ihaleye komisyon üyesi olmadığımız itirazına rağmen yapılan oylamayla sadece gözlemci sıfatıyla katılabilmiştir.

“NİÇİN İMZA ATILDI”

Diyeceğimiz o ki: En başından beri promosyonların bir defada peşin ödenmesi yönünde yaptığımız uyarılar dikkate alınmayarak bu ihalede şartname 6 aylık periyotlarla, 6 eşit taksitle ödenmesi yönünde hazırlanmıştır. Bu şartnameye göre bankalar ihaleye katılmış ve ihale sonuçlanmıştır. Bu ihale yetkili sendika dahil mutabakat metninin 3 komisyon üyesi tarafından imzalanması ile sonuçlandırılmıştır. Ve maalesef bu anlaşma eğitim çalışanlarını memnun etmemiştir. Bu durum yetkili sendikanın üyelerini de memnun etmemiş olmalı ki Türk Eğitim Sen kendi imzaladığı anlaşmayı iptal ettirme yoluna gitmiştir. Burada şunu soruyoruz? Madem bu anlaşmadan memnun olunmamıştır niçin imza atılmıştır. Madem imza atılmıştır sonrasında niçin iptali istenmiştir? Görüldüğü üzere süreç sağlıklı yönetilememiştir. Maalesef  yetkili olanlar etkili olamamışlardır

“BEDEL PEŞİN OLARAK ÖDENMELİ”

Malum yetkili sendika kendi anlayışı doğrultusunda her zaman yaptığı gibi kaos ve karmaşa ortamı hazırlama, eğitim camiasını tereddütte bırakarak süreci kilitleme ve sonrasında da topu taca atarak suçlu arama maksadı mı gütmektedir. Yerine getiremediği temsil kabiliyetini başkalarını sorumlu tutarak kendini işin içinden sıyırma maksadında mıdır? Biz bu filmi daha önce de seyretmiştik. İyi bir anlaşma yapılamadığı zaman süreç içinde yapılması gereken uyarıları yapmayıp her zaman yaptıkları gibi “bizi birileri sattı, ayrıca biz imza atmasak da zaten bu anlaşma yapılacaktı, filan sendikanın üyesi falan müdür bizim yanımızda durmadı” cinsinden taktikler geliştirmeye mi çalışmaktadır. Burada açıkça görülen bir şey vardır ki yetkili sendika eğitim camiamızı temsil edememekte sadece vaziyeti idare etmeye çalışmaktadır. Biz hem milli eğitim yetkililerine hem yetkili sendikayız diye geçinenlere buradan ilanen duyuruyoruz: Anlaşmada alınan promosyon bedeli peşin olarak ödenmeli ve eğitimcilerin maksimum kazanç sağlayabileceği miktarda olmalıdır. Ayrıca bankacılık iş ve işlemlerinden de ücret alınmamalıdır. Demir tavında dövülür. “Olmadı iptal ettirelim bir daha başlayalım” şeklinde ikircikli tutumlarla sağlıklı bir sonuç elde edilemez. Temsil görevlerini yerine getiremeyen yetkilileri bir kez de kamuoyu önünde bu vesileyle uyarıyoruz.

Maksadımız odur ki bu süreçte de aynı hatalar yapılmadan ihale en kazançlı şekilde ve eğitim camiamızın beklentilerini karşılayacak biçimde bitirilsin. İlanen duyurulur” denildi.

HABER MERKEZİ