Karaman'da bir ilki gerçekleştiren Yunuslar Su Arıtma Şirketinin hizmete sunduğu, Türk kahvesinin vazgeçilmez tadını bir de kumda pişirilmesiyle deneyin.

Kumda kahveyi Ramazan Ayı etkinlikleri vesilesiyle Kale'de bulunan stantlarda bulabilirsiniz.


Dünyanın dört bir yanında kahvenin farklı adları, tadları, çeşitleri, kültürleri var. Ancak Türk kahvesi, çekilmesi, pişirilmesi ve sunumuyla hepsinden farklıdır.


Birbirinden özel fincanlar ve cezvelerle ekipmanı tamamlanan kahveyi pişirmeden önce 'kahvenizi nasıl içersiniz' diye sorulur. Kimi sade, kimi orta şekerli...

Türk kahvesi öyle hemen çabucak da pişmiyor. Cezvede karıştırılıp ateşe sürülen kahvenin ilk köpüğü 1.5-2 dakikada oluşuyor. Kabaran köpük fincana dökülüp bir taşım daha pişiriliyor ve fincana boşaltılıyor. Birkaç dakikayı alıyor tamamlanıp sunuma hazırlanması. Pişirilip sunulması kültürden kültüre büyük farklılık gösteren kahvenin Türk usulü servisinin önemli özelliklerinden biri de süt ya da krema eklenmemesi.

Hatta yanında bir bardak su, isteğe göre fincanın tabağında küçük bir lokum ile ikram edilmesi...

KUMDA KAHVE                                                                                 
Bizlerle bu kadar özdeşleşmiş, bu milli içeceğimizin bizlere has pişirilmesine en uygun  ürünü sizlere sunmak istedik.

Osmanlıdan bugüne kadar kahve birçok şekilde pişirilmiştir.Ancak odun ateşi közünde veya küle gömülmek suretiyle yapılan kahvenin tadını hiç birşey tutmaz. Bugünün şartlarında o ortamları bulup her yerde odun ateşi yakma imkanı da olmadığından bu keyiften insanlarımız mahrum kalmışlardı.istedik ki, bu geleneksel keyfimizi daha pratik ve kullanışlı bir hale getirerek halkımızın beğenisine sunalım.

NEDEN KUMDA KAHVE
· Sabit ısıda, bol köpüklü Türk damak tadına uygun Türk Kahvesi pişirmek için,
· Kuma gömülen cezve ısıyı her tarafından eşit olarak alır. Böylece kahve doygun ve dengeli pişer.
· Aynı anda birden çok cezve ile çoklu kahve pişirme imkanı.
· Müşterileriniz müptelası olacak, ve kahve satış kapasitenizi artırmak için,

 İYİ BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ  İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİ
1. Öncelikle kahve pişirilecek suyun kireçsiz ve klorsuz olması gerekir.  Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.

2. Kahvenin taze olması. Taze olmayan kahve köpük yapmaz. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.

3. Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.

4. Kahveniz kabarmaya başladığında cezveyi kumun içinden çekiniz. Kumun üzerinde yavaşça pişerken köpüklerini fincana aktarınız.